Reklam
  • Reklam
SERTER, 8 MART İÇİN KADIN GAZETECİLERLE BULUŞTU

SERTER, 8 MART İÇİN KADIN GAZETECİLERLE BULUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Bedri Serter, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla İzmirli kadın gazetecilerle bir araya geldi.

05 Mart 2019 - 12:51

SwissOtel Büyük Efes’te EÇEV Yönetim KuruluBaşkanı Yasemin Reşitoğlu, İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Figen Özler Merder, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Kadın Hakları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hülya Gültekin’in de katıldığı toplantıda, İzmir’deki basın yayın kuruluşlarında görevli kadın gazetecilerle bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 7 aylık milletvekilliği süresinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken, gazetecilerin 8 Mart Dünya Kadınları Günü’nü de kutladı.

“Kadınlarla, İzmir’in basın emekçisi kadınlarıyla bir arada olmak, hele de böyle bir anlamlı haftada bir araya gelmek benim için mutluluk verici” diyen Bedri Serter, her alanda kadın erkek eşitliğinin kurulması gerektiğini ifade etti.

8 Mart’ın dünya emekçi kadınlar günü olmasına vesile olan ABD’deki grevden, akabinde 129 kadının ölümüyle sonuçlanan polis saldırısından bahseden Serter, “8 Mart tarihi, kadının emeğini anlama ve saygı günüdür” dedi.

Atatürk ve Cumhuriyet Kadını 

Atatürk’ün kadınlara verdiği önemi ve değeri de hatırlatan Serter, “Ne kadar büyük bir lidermiş ki Atatürk, Cumhuriyet’i kurduğu tarih itibariyle ve öncesinde, Kurtuluş Savaşı’nda da kadınsız hiçbir şeyin olmayacağına inanarak, onlarla yol alıp Kurtuluş Savaşı’nı kazanmıştır. Kuruluştan sonra da kadın haklarına, kadınların özgürlüğüne, kıyafetinden yaşam tarzına kadar birçok farkındalığı ortaya çıkarmış ve yaşama döndürmüş bir liderin evlatlarıyız” dedi.

Kadınlar konusunda Cumhuriyet kazanımlarının yavaş yavaş geriye gittiğine dikkat çeken Serter, bugün ne yazık ki İslam Konferansı Örgütü’nın kadınlarla ile ilgili ayrımcı ifadeler içeren Kadın İlerlemesi Teşkilatı Tüzüğü’nün onaylanmasına dair kanun teklifinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM’ye gönderildiğini söyledi. Bunun kabul edilemez olduğunu dile getiren Serter, “1934’te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıyan dünyadaki ilk liderlerden biridir Atatürk. Bugünden o güne baktığımızda, belki de altı çizilmesi gereken en önemli noktalardan ve Cumhuriyet mucizelerinden bir tanesi şudur: Atatürk ve arkadaşlarının 1934’te tanıdığı seçme ve seçilme hakkı sonrası yapılan ilk seçimlerde, 1935 seçimlerinde TBMM’ye 18 kadın milletvekili girdi. O günkü kadın temsil oranıyla Türkiye, dünyada 2.sıradaydı. Bugün ise 149 ülke arasından kadının siyasette temsilinde 113. sıradayız. İşte geldiğimiz nokta…” diye konuştu.

Kadın cinayetleri durdurulmalı

17 yıldır iktidar olan partinin hem ekonomik boyutta Türkiye’yi getirdiği uçurum, hem de insanların eşit hak ve özgürlüklerini kullanabilmesi noktasında Türkiye’yi getirdiği eşitsiz durumun birçok Türk vatandaşını çok rahatsız ettiğini söyleyen Serter, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Gözlemliyoruz ki, işte tam da bu anlayışla, geçtiğimiz yıllara dönüp bakmadan iktidarın geliştirdiği yanlış ve cahilleri cüretkar hale getiren politikalarla 2018 yılında 440 kadınımız öldürülmüştür. Bu kadınlar, en yakınları, kocaları, eşleri ve sevgilileri tarafından öldürülmüştür. Bugün aynı zamanda Aileyi Koruma ve Aile içi Şiddeti ve Kadına Karşı Şiddeti Önleme yasası olan 6284 sayılı yasanın parlamentonun onayıyla yürürlüğe girmesinin 7.yılı. Kadına karşı şiddeti önleme konusunda hem politikaları güçlendirmek hem de uygulamaları takip etmek için devlete daha fazla imkân, yaptırım ve mali güç veren bir yasa 6284. Yani devletin şiddeti önleme konusunda önünde yazılı olarak hiçbir engeli ve bahanesi yok! Uygulamada ise eksik çok çünkü niyet yok! Çünkü niyet zaten yoktu.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek