Reklam
  • Reklam
’SAVUNDUĞUMUZ DEĞERLER İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ’

'SAVUNDUĞUMUZ DEĞERLER İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ'

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, Yeni Zelanda'daki terör saldırısının, medeni dünyanın desteklediği değerlere bir saldırı olduğunu belirterek, "Savunduğumuz değerler için birlikte hareket etmeliyiz." dedi.

19 Mart 2019 - 11:15

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Delegasyonun öncülüğünde hayata geçirilen "Bilim Karavanı" projesi kapsamında geldiği Mersin'de, AA muhabirine, Yeni Zelanda Christchurch’teki camilere yönelik 50 Müslüman'ın şehit edildiği terör eylemini değerlendirdi.

Saldırının haberini Brüksel'de aldığını belirten Berger, "Bu menfur saldırı, medeni dünyanın desteklediği, önemsediği değerlere bir saldırıdır. İnsanlar, Allah'ın evinde ibadet ediyorlardı. Yaklaşık 50 kadar kişinin hayatını kaybetmiş olması bizde şok etkisi yarattı." diye konuştu.

"Tekrarlanmaması için elimizden geleni yapmalıyız"

Berger, saldırıyla ilgili AB Komisyonundan açıklama yapıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bu saldırının tekrarlanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Uluslararası camianın, savunduğumuz bu değerlerin korunması için birlikte hareket etmesi gerekli. Hem Batı dünyasında önemli bir Müslüman camia var hem de dünyanın her yerinde bu tür saldırıların meydana geldiğini görüyoruz. Dolayısıyla bu türden fikirlerin doğduğu ortamlara yönelik tedbirler alıp, bunların önüne geçebilmek için elimizden geleni yapmalıyız."

Türkiye'nin de saldırıyı kınadığına değinen Berger, "Türkiye'nin bu saldırıyı hemen kınamış olması önemli. Aynı zamanda Avrupa Birliği ülkeleri ve kurumları da bu saldırıyı hemen kınadı. Hepimiz birlikte çalışarak radikalleşmeyle, aşırılıkla mücadele etmeliyiz. Sadece Yeni Zelanda'da değil her yerde bunlar meydana gelebiliyor. Dolayısıyla bizim hep birlikte bunlara karşı durarak, bu tür fikirlere karşı beraberce mücadele etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek