Reklam
  • Reklam
Rüzgâr Santrali Kurulacak

Rüzgâr Santrali Kurulacak

GE Yenilenebilir Enerji, Türkerler Holding ve RT Enerji ile Kirazlı, Meryem, Şile, Pamukova ve Mahmut Şevket olmak üzere beş kara tipi rüzgâr santraline ekipman tedarik etmek üzere anlaşma imzaladığını bugün duyurdu.

17 Temmuz 2019 - 11:19

Proje kapsamında 10 yıllık servis anlaşması da yer alıyor.

GE’nin 450’den fazla çalışanının bulunduğu İzmir, Bergama’da yer alan LM Wind Power tesisi, anlaşma kapsamında toplamda 147 adet olmak üzere tüm türbinlerin kanatlarını üretecek. Temmuz 2017’de faaliyete geçen tesis, LM Wind Power'ın dünya çapındaki 15'inci ve GE Yenilenebilir Enerji bünyesine katılmasından sonra faaliyete geçirdiği ilk tesis olma özelliğini taşıyor. Tesis, hızla büyüyen Türkiye rüzgâr enerjisi sektörünün ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor. Rüzgar türbinlerinin kule ve jeneratörleri de yerli üretim olacak.

RT Enerji & Türkerler yaptıkları ortak açıklamada “GE ve RT Enerji & Türkerler olarak güçlü bir ilişki kurduk ve tekrar birlikte çalışmaktan çok mutluyuz.Türkiye'nin sürdürülebilir enerji hedefleri doğrultusundaki çalışmalarına yardımcı olma konusunda yoğun bir çaba sarf etmekteyiz ve bu rüzgar santralleri de yine doğru yönde bir adımdır. Türkiye, temiz enerjiler olarak tabir edilen yenilenebilir enerji kaynakları bakımından Dünya’daki en zengin ülkeler arasında yer almaktadır. GE ve RT Enerji & Türkerler olarak temiz enerjiye yani doğaya yatırım yapıyoruz. Gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirebilmek için yaptığımız bu yatırımdan mutluluk ve gurur duyuyoruz “dediler. GE Yenilenebilir Enerji Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkan ve CEO’su Dr. Manar Al Moneef ise şunları söyledi: “GE olarak Türkiye’ye yatırım yapan ilk uluslararası şirketlerden biri olarak, enerji sektöründe istihdam yaratma ve yüksek teknolojilerin geliştirilmesine katkıda bulunma taahhüdünü sürdürüyoruzTürkerler Holding ve RT Enerji ile yeni bir iş birliği yaptığımız ve bu heyecan verici proje üzerinde birlikte çalıştığımız için mutluluk duyuyoruz. GE’nin yüksek teknolojili 3MW platform türbinleri, Türkiye’nin rüzgâr hızlarına ve ortamına oldukça uygun bir çözümümüz. Türkiye’de 1,200 MW’dan fazla kurulu kapasitemiz ile bölgeye daha fazla yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Gelecekte Türkerler ve RT Enerji ile başka iş birliği fırsatları yakalamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...