Reklam
  • Reklam
RUSYA’DAN ŞOK YAPTIRIM

RUSYA'DAN ŞOK YAPTIRIM

Dünya Kupası’nın kusursuz olması için çabalayan Rusya, vatandaşlarına bir dizi ilginç kısıtlamalar getirdi. Buna göre Ruslar pencereden bakamayacak, balkona çıkamayacak ve telefonlarıyla fotoğraf çekemeyecek.

31 Mayıs 2018 - 09:22 - Güncelleme: 31 Mayıs 2018 - 09:30

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Kupası için artık geri sayıma geçilirken, ülkede gerek güvenlik gerek çevre düzenlemeleri açısından işler hayli sıkı tutuluyor.11 şehrin ev sahipliğinde 14 Haziran'da başlayacak turnuvayla ilgili olarak birçok kural yürürlüğe getirildi. Buna göre Rusların pencereden bakması, organizasyon boyunca balkonlarını kullanması gibi ilginç kısıtlamalar getirildi.

Alınan haberlere göre; Organizasyona ev sahipliği yapan şehirlerde yaşayan vatandaşların, bir belge imzalanmaya zorlandıkları anlaşıldı. Buna göre çevre sakinleri cep telefonlarıyla futbolcuların görüntülerini çekemeyecekleri, hatta futbol kafilelerine ait konvoyları izlemeyeceklerine dair yazının altına imzalarını atmak zorunda kaldılar. Bu kurallara uymayanların Rus Federal Güvenlik Servisi veya polis tarafından yaptırıma uğraması bile söz konusu oldu.

Maçların oynanacağı ya da takımların kamp yapacakları yerleri kapsayan düzenlemeler şu şekilde gerçekleşti:

– İngiltere'nin yeşil sahaya çıkacağı Kaliningrad şehrinde, kentin terk edilmiş endüstri bölgesi görünümünü düzeltmek için artık kullanılmayan bir fabrikaya ait parçaların üzeri brandalarla örtüldü ve pencerelerine çiçekle çeki düzen verildi.

-Rostov'da bazı evlerin dış cephesi desenli poster bezlerle çevrelendi. Binayı pencereleri, pervazları, insanları ve çiçekleriyle resmeden örtüyle güzel bir hava verilmeye çalışıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek