Reklam
  • Reklam
RECEP TAYYİP ERDOĞAN KONUŞUYOR..

RECEP TAYYİP ERDOĞAN KONUŞUYOR..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Zambiyalı mevkidaşı Edgar Lungu heyetler arası görüşme öncesi konuşuyor.

28 Temmuz 2018 - 15:52 - Güncelleme: 29 Temmuz 2018 - 22:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

TBMM’de Zambiya Dostluk Grubumuz bulunmaktadır. Tabii Zambiya Ulusal Meclisi’nde de bir dostluk grubu oluşturulmasını özellikle bekliyoruz. Böylece parlamentolar arası ilişkilerimizi düzenli ve sağlam bir çerçevede ilerletebiliriz.

Yaklaşık olarak söylüyorum, 17 milyon sizlerin nüfusu var. 81 milyon da bizim nüfusumuz var. Toplamda da 98 milyonluk bir nüfusa her iki ülke sahiptir. Bu önemli bir potansiyeli oluşturuyor. Yüzölçümlerimiz birbirine çok yakın. Bu alanlarda bizler çok şeyler yapabiliriz.

ÖNEMLİ ZİYARETLER

Güney Afrika temaslarının ardından Zambiya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kenneth Kaunda Uluslararası Havalimanı’nda Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Chagwa Lungu tarafından resmi törenle karşılandı. Ardından Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabristanı’nı ziyaret etti. Ardından Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda baş başa ve heyetler arası görüşmelere katılacak. Cumhurbaşkanı Lungu tarafından Taj Pamodzi Otel’de onuruna verilecek resmi yemeğe katılacak olan Erdoğan, daha sonra Zambiya Kurucu Cumhurbaşkanı Dr. Kenneth Kaunde’ye nezaket ziyaretinde bulunacak.

EMİNE ERDOĞAN YAVRU ASLANLARI SEVDİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti ziyareti sırasında yavru aslanları sevdiği fotoğraf karelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

Emine Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, eşi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik ettiği Güney Afrika Cumhuriyeti ziyareti sırasında gittiği Johannesburg'daki Aslan Park'ta çekilen fotoğrafları paylaştı.   

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti