Reklam
  • Reklam
RAZGATLIOĞLU’NDAN BİR İLK

RAZGATLIOĞLU'NDAN BİR İLK

Dünya Superbike Şampiyonası'nda bu yıl ilk kez mücadele eden Milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu, İngiltere'de destan yazdı.

30 Mayıs 2018 - 12:45 - Güncelleme: 30 Mayıs 2018 - 14:29

Haftanın ikinci yarışına 10'uncu sırada başlamasına rağmen müthiş bir performansa ulaşan Razgatlıoğlu, yarışı ikinci sırada bitirdi ve Dünya Superbike Şampiyonası'nda kariyerinde ilk kez podyuma çıkma şansı yakaladı. Son turda Jonathan Rea'yi geride bırakan Toprak, 20 puanı sahiplendi.

Dünyanın en ünlü motor sporları organizasyonlarından biri olan Dünya Superbike Şampiyonası'nda bu sezon ilk kez yarışan 21 yaşındaki Razgatlıoğlu, sezonun altıncı karşılaşmasına İngiltere'de çıktı.

Donington Park'taki yarışa 10. başlamasına rağmen üst düzey bir performans gösteren Razgatlıoğlu yarışı ikinci sırada bitirerek Dünya Superbike Şampiyonası'nda kariyerinin ilk podyumuna çıktı. Red Bull sporcusu, geçen sezon Superstock 1000 kategorisinde mücadele ederken de İngiltere'de birinciliğe sahip olmuştu.

Özellikle son turda Superbike efsanesi Jonathan Rea'ye karşı yaptığı atakla ayakta alkışlanan Türk sporcu, sezonun 'en iyi sıralamaya ulaşan bağımsız sporcusu' olmaya da hak kazandı. 20 puan elde eden Toprak, puanını 78'e çıkararak genel sıralamada sekizinciliğini korudu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti