Reklam
  • Reklam
RAHİMDE 29 SANTİM SARGI BEZİ UNUTTULAR

RAHİMDE 29 SANTİM SARGI BEZİ UNUTTULAR

Bilecik Söğüt’te yaşayan fabrika işçisi Aysel Can geçtiğimiz Ağustos’ta Eskişehir’de rahim ameliyatı oldu. Aşırı ağrıları bir türlü geçmeyen kadının rahminde sargı bezi unutulduğu ortaya çıktı. Sargı bezi, bağırsağından 10 santim kesilerek alınabildi

27 Mayıs 2019 - 10:16

Bilecik'te yaşayan fabrika işçisi Aysel Can geçtiğimiz Ağustos'ta Eskişehir'de rahim ameliyatı oldu. Aşırı ağrıları bir türlü geçmeyen kadının rahminde sargı bezi unutulduğu ortaya çıktı. Bez, bağırsağından 10 santim kesilerek alınabildi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde fabrika işçisi Aysel Can (47), geçen yıl Ağustos ayında Eskişehir Devlet Hastanesi'nde rahim ameliyatı oldu. Ameliyattan sonra şiddetli ağrılar hisseden Ayşe Can'ın gittiği Bilecik Devlet Hastanesi'nde çekilen röntgeninde, rahminde sargı bezi unutulduğu ortaya çıktı. 29 santimetre uzunluğundaki sargı bezi, 9 ay sonra yapılan ameliyatla çıkarıldı. Ayşe Can, "Sargı bezi nedeniyle hala sağlık sorunları yaşıyorum. Gündelik hayatımda çok zorluk çektim, doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunarak hukuki süreç başlattım" diye konuştu.

AĞRILARI ŞİDDETLENDİ

Söğüt'te oturan bir çocuk annesi Aysel Can'a, geçen Ağustos'ta sancıları nedeniyle gittiği hastanede 'miyom kist' teşhisi konuldu. Eskişehir Devlet Hastanesi'nde rahim ameliyatı olan Can, Söğüt'e döndü ve işçi olarak çalıştığı fabrikada günlük yaşamına devam etti. Her geçen gün artan ağrıları nedeniyle doktora gittiğini ancak bir sonuç alamadığını ifade eden Can, "Eskişehir'de ameliyatta rahim ve yumurtalıklarım alındı. Sonrasında sancılarım hiç bitmedi. Bir akşam yine aşırı sancılandığım için gittiğim Söğüt'teki hastaneden, beni ambulansla Eskişehir'de ameliyat olduğum hastaneye gönderdiler. Orada beni muayene ettiler, iğne yaptılar, serum taktılar, ağrı kesici verdiler ve geri gönderdiler" diye konuştu.

BAĞIRSAĞA YAPIŞMIŞ

Ağrılarının devam etmesi üzerine bu kez Bilecik Devlet Hastanesi'ne gittiğini anlatan Can, ultrason, film ile MR çekildiğini ve acilen ameliyat olması gerektiğini öğrendiğini söyleyerek, "İkinci ameliyatımda ilk operasyon sırasında rahmimde sargı bezi bırakıldığı, onun da bu süre içinde bağırsaklarıma yapıştığı tespit edildi. Gazlı sargı bezi bağırsağıma yapışmış ve çürüdüğü için bağırsağımdan 10 santim kesmek zorunda kalmış doktor. İçimdeki gazlı bezle 9 ay kadar yaşamışım. Ben seramik fabrikasında çalışıyorum. İşim oldukça ağır. Şu anda çalışmakta çok zorlanıyorum. Beni bu şekilde ne kadar idare ederler bilmiyorum. Bu durum özel yaşamımı da etkiledi. Hukuki mücadelemi sonuna kadar vereceğim. Haklarımı arayacağım. Avukatım aracılığıyla doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek