Reklam
  • Reklam
PUTİN’E ’ERDOĞAN’ SORUSU

PUTİN'E 'ERDOĞAN' SORUSU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’deki durumu çözmeye yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diyalog için her türlü imkanı kullandıklarını söyledi.

03 Aralık 2018 - 10:21

 

Putin, Arjantin'in başkenti Buenos Aires’te G-20 Liderler Zirvesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında Rus gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"ERDOĞAN'LA NEDEN BU KADAR SIK GÖRÜŞÜYORSUNUZ?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sık sık görüşmesinin nedeniyle ilgili bir soru üzerine Putin, “Suriye’deki durumun çözümü için dahil, görüşmek ve konuşmak için her türlü imkanı kullanıyoruz. Anayasa komitesinin oluşturulmasını kastediyorum. Çalışma çok hassas ve büyük sabır gerektiriyor. Gerçekten bunu hayata geçiriyoruz ve bunu gerçekleştiriyoruz. Çok dikkatli ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.

"ZOR İŞLER, SÜREKLİ MÜZAKERE GEREKTİRİYOR"

Suriye Anayasa Komitesi'nin oluşturulması meselesini ele alırken, çeşitli pozisyonları ve bakış açılarını hesaba katmak gerektiğinin altını çizen Putin, “İranlı ortaklarımızın da pozisyonunu dikkate almamız gerekiyor. Elbette Şam’ın konumunu almadan hareket etmeye devam edemeyiz. Bu yüzden zor ve farklı doğrultuda olan işler. Ama bu çalışma devam ediyor ve elbette ki sürekli müzakere gerektiriyor.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti