Reklam
  • Reklam
"PROJELERİ YAKINDA İZMİRLİLERLE PAYLAŞACAĞIZ"

"PROJELERİ YAKINDA İZMİRLİLERLE PAYLAŞACAĞIZ"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, medya temsilcileriyle bir araya geldi. Zeybekci, İzmir'in dünyaya hazırlanması ve kendi hikayesini yazması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalara ağırlık vereceğiz ve önümüzdeki günlerde hazırladığımız projeleri İzmirlilerle paylaşacağız. açıklamasında bulundu.

15 Ocak 2019 - 13:50

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, "İzmir'in dünyaya hazırlanması ve kendi hikayesini yazması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalara ağırlık vereceğiz ve önümüzdeki günlerde hazırladığımız projeleri İzmirlilerle paylaşacağız." dedi. Zeybekci, İzmir'de bir otelde medya temsilcileriyle bir araya geldi, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Konuşmasına dünyadaki ekonomik gelişmelerden bahsederek başlayan Zeybekci, İzmir'in de özellikle 1990'dan sonra başlayan değişime mutlaka ayak uydurma gerektiğine işaret etti. İzmir'e adaylığının gündeme geldiğinde çok heyecanlandığını vurgulayan Zeybekci, şunları aktardı:

"İzmir'i idari sınırlarıyla sınırlamamak gerekiyor. Uşak, Çanakkale, Balıkesir'i de buna dahil etmek lazım. Bakınız 1915 Çanakkale Köprüsü İzmir öncelikli bir projedir. Yine İstanbul-İzmir otoyolu, İzmir-Ankara hızlı tren projesi ve İzmir-Antalya otoyolu projeleri ve çalışmaları kentimizin önemini gözler önüne seriyor. İzmir'in dünyaya hazırlanması ve kendi hikayesini yazması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalara ağırlık vereceğiz ve önümüzdeki günlerde hazırladığımız projeleri İzmirlilerle paylaşacağız. Tüm bu çalışmaları birlikte inşa etme fırsatımız var. İzmir'in birlikteliğe ihtiyacı var. İzmir'i her platformda dinliyorum ve bunu da fırsat olarak görüyorum. İzmir'i sokak sokak yürüyorum, insanları dinliyorum. İzmir'in ideolojik kalıplardan çıkması lazım."

Körfez Geçiş Projesi'nin vazgeçilmemesi gereken yatırım olduğuna işaret eden Zeybekci, teknolojik eksikliklerine ve çevre endişelerini ortadan kaldıracak teknik çözümlere bakılması yönünde görüş paylaştı.

İZBAN grevinin ertelendiğini hatırlatan Zeybekci, bu kararın da arkadan gelebilecek grev dalgalarını kestiğini düşündüğünü vurguladı.

İzmir'e yapacakları ilk işlerden birinin son derece basit bir proje olduğunu anımsatan Zeybekci, "Buna da 9 aylık bir süre koyuyorum. 2019'un sonunda bu şehre yaklaştığınızda güzel bir görüntüyle karşılaşacaksınız. Nerden gelirseniz gelin. Gördüğünüz çıplak binaların tamamını İzmirlilerle tartışarak komple boyayacağız. Yaklaştığınızda rengarenk bölgeler göreceksiniz." ifadelerini kullandı. İzmir'de yağmur suyu hattı olmadığını savunan Zeybekci, kentin son yağışlarla büyük sıkıntı yaşadığını aktardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı