Reklam
  • Reklam
POMPEO ÇAVUŞOĞLU İLE..

POMPEO ÇAVUŞOĞLU İLE..

Ankara'da ABD'li mevkidaşı Pompeo'yu ağırlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Kaşıkçı olayını ve Münbiç'i konuştuk. İstanbul Başkonsolosu'nun rezidans ve araçlarında bugün arama yapılmasını umuyoruz" dedi.

17 Ekim 2018 - 13:14

 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bu sabah Suudi Arabistan'dan kalkan uçağa binip başkent Ankara'ya indi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Pompeo ile görüştü.

Randevunun ardından kameraların karşısına çıkan Bakan Çavuşoğlu, "Kısa olmasına rağmen faydalı bir görüşme oldu. Kaşıkçı olayını ve Münbiç'i konuştuk. Pompeo, Suudi Arabistan'dan Ankara'ya geldi, bizi bilgilendirdi. Dün akşam maalesef rezidansta soruşturma gerçekleşmedi. Suudiler ailesinin olduğunu iddia ettiler. Bugün buraya girilmesini umut ediyoruz. Başkonsolos sınır dışı edilmedi" dedi.Çavuşoğlu, "Münbiç konusunda yol haritasının uygulanması gerektiğini ABD'ye ilettik. Pompeo, gecikme olduğunu kabul ediyor. ABD ile ortak devriye görevinin başlaması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Pompeo'ya 'Sizin zorluklarınız varsa biz teröristleri temizleriz' mesajını verdi. Fırat'ın doğusu için de mutabakat var" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı, serbest kalan ABD'li rahip Andrew Brunson'a da değindi, "Yaptırımlar saçma sapan şeylerdi. Artık ilişkilerimizde yaptırım veya benzer konular olmaması konusunda hemfikiriz" diye konuştu.

İLK RANDEVU CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA

Erdoğan, Moldova'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan gelen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'yu kabul etti. Erdoğan ile Pompeo'nun görüşmesi 35 dakika sürdü. Kabule, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de katıldı.

Erdoğan ve Pompeo, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolusluğu'nda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını ele aldı.

ABD'li Bakan burada Kral Selman bin  Abdülaziz, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Dışişleri Bakanı Adil el-Zübeyir  ile görüşmüştü.    

Pompeo, temaslarında ABD'nin olayla ilgili endişelerini yinelemiş ve  soruşturma sürecinin önemine dikkati çekmişti. ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisinden konuyla ilgili Türkiye'yi  ziyaret etmesini istediğini belirten Pompeo, "Türk ve Suudi yetkililerle,  incelemelerini bitirip bulunanları açıklayıncaya kadar yakın temasta olmaya devam  edeceğiz." demişti

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...