Reklam
  • Reklam
Pazının Faydaları Nelerdir?

Pazının Faydaları Nelerdir?

Pazı, ülkemizde neredeyse her bölgede tarımı yapılan ıspanakgillerden büyük yapraklı yeşil bir sebzedir. Şekil ve tat olarak ise ıspanağa benzer. Sapları ve yaprakları ıspanaktan daha büyüktür. Yemeklerde pazı sıkça kullanılır.

18 Nisan 2018 - 11:12

Yaprakları ve sapları böreklerin, gözlemelerin, salçalı yemeklerin ve çorbaların içinde kullanılır. Hatta saplarından İç Anadolu ve Karadeniz’de turşu yapılır. Vitamin değerini kaybetmemesi için çok fazla suda bekletilmemelidir. Mikroplarından arındırılması için yıkarken sirkeli su kullanılmalıdır.

Pazıda hangi vitaminler mineraller vardır?

Vitamin ve mineral bakımından da zengin bir sebzedir. İçeriğinde potasyum, manganez, demir, kalsiyum, A ve C vitamini bulundurur.

İçerisinde bulunan yoğun demir sayesinde hemoglobin üretimini artırır. Dolaşım sistemini güçlendirir.

Pazının bir diğer faydası ise, hazmı ve sindirimi kolaylaştırıcı etkisidir. Hardal ile tüketildiğinde de gaz giderici etkisi vardır.

Pazı Diyeti

Pazı için kalorisinin düşük olması nedeniyle diyet listelerinin vazgeçilmezidir diyebiliriz. Hem kalorisi düşük hem de günlük vitamin ve mineral ihtiyacına büyük katkı sağlayan bir besindir. Siz de diyet yapıyorsanız mutlaka doktorunuza da danışarak pazıyı çiğ ve taze olarak tüketebilirsiniz. Salatasını yapabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti