Reklam
  • Reklam
PAPAZ GİDİNCE KİLİSE SATILDI

PAPAZ GİDİNCE KİLİSE SATILDI

ABD ile Türkiye arasında gerilim yaratan ajan papaz Brunson ülkesine dönerken, pastörlük yaptığı kilise de satıldı. Tapuda ‘kagir ev’ olarak gözüken kilisenin 270 bin dolara Semra Çetin ve Elif Doğan isimli iki kadına satıldığı öğrenildi

17 Ekim 2018 - 10:59

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ABD'li ajan papaz Andrew Craig Brunson, ev hapsinden tahliye edildiği 12 Ekim'de ABD'ye gitti. Handan Yılmaz adında bir öğretim görevlisinden yıllar önce kiralanan Brunson'ın Türkiye'den ayrıldığı günlerde pastörlük yaptığı ve üs olarak kullandığı Alsancak Diriliş Kilisesi'nin de satıldığı ortaya çıktı

FAALİYET SÜRECEK

20 yıla yakın süredir kilise olarak kullanılan iki katlı 90 metrekarelik binanın 270 bin dolara satıldığı öğrenildi.

Kiliseyi alanların ise, Semra Çetin (49) ve Elif Doğan (35) isimli iki kadın olduğu bildirildi. Kilisenin mensuplarından olduğu ortaya çıkan Elif Doğan, binanın kilise olarak kullanılmaya devam edeceğini söyledi. Doğan, avukatlarının Papaz Brunson'un avukatlığını da yapan İsmail Cem Halavurt olduğunu dile getirdi. Bu arada Doğan'ın Brunson'ın eşi Norine Brunson ile birlikte çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı.

KRİZ SONA ERMİŞTİ

ABD'li rahip Andrew Craig Brunson, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz Cuma günü görülen duruşmada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılıp, hükümle birlikte serbest bırakıldıktan sonra Alsancak'ta bulunan Işılay Saygın Sokak'taki evine gelmiş ve ardından aynı günün akşamı uçakla Türkiye'den ayrılmıştı.

Brunson gittiği ülkesinde ABD Başkanı Donald Trump'la biraraya gelmişti.

Brunson'ın gidişiyle birlikte ajan papazın görev yaptığı ve Türkiye'deki faaliyetlerinde üs olarak kullandığı Alsancak Diriliş Kilisesi'nin binasının da satıldığı bilgisine ulaştı. Brunson tarafından uzun yıllar kilise olarak kullanılan ve tapu kayıtlarına göre 1262/17 ada parselde bulunan 90 metrekarelik kagir evin öğretim üyesi Semra Çetin (49) ile Elif Doğan (35) isimli iki kadın tarafından 270 bin dolar ücret karşılığında emlakçılar aracılığıyla satın alındığı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti