Reklam
  • Reklam
OYUNA GELMEDEN OYUNUZU KULLANIN

OYUNA GELMEDEN OYUNUZU KULLANIN

CHP İzmir 24. dönem Milletvekili Alaattin Yüksel Kanal İzmir TV'de Politik Gündem Programında Rıdvan Akgün'ün konuğu oldu.

30 Mayıs 2018 - 19:11

ÜLKEDE ÜRETİM YOK

Türkiye en zorlu günlerini yaşadığını belirten Yüksel  ''Ekonomi çok kötü durumda. Hükümet bu konuda uzun zamandır uyarılıyor. Ancak hiçbir önlem alınmadı. 2002 yılında Ak Parti hükümete gelmeden önce işsizlik oranı %8'di. Ak Parti bunu facia olarak görüyordu. Ak Parti iktidara geldikten sonraki 16 yıllık dönemde hiç bir zaman işsizlik %10'un altına düşmedi. Esnaf kan ağlıyor. İktidar sürekli büyüme oluyor diyor. Evet büyüme oluyor. Ancak nasıl oluyor. İthalat ile büyüme oluyor. Bu durumda üretim ülkede hiç yok.'' dedi

 

GÖREVİMİZ VATANDAŞI SANDIĞA GÖTÜRMEK

''İl ve ilçe örgütlerimiz sürekli çalışıyor. İlk amacımız İzmir'de seçime katılımı arttırmak. Bir önceki seçimde katılım oranı %89'du. Biz katılım oranını %95'lere çıkarmak istiyoruz. 2'inci görevimiz ise seçimi iyi anlatmak. Bir algı oluşturuyorlar. Bunlar ne yapar ne eder seçimi kazanır. Bunu geçeceksiniz. Bu seçimi biz kazanacağız. Sandığımızı iyi koruyacağız. Oylarımızı çaldırmayacağız. Diğer partilerle kurduğumuz ittifak sandıklarımız korumada daha iyi olacak.'' diye konuştu.

 

MUHARREM İNCE OLAĞANÜSTÜ PERFORMANS GÖSTERİYOR

Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce olağanüstü performans gösteriyor. Çok dinamik bir seçim kampanyası yürütüyor diyen Yüksel ''İzmir'de aynı gün 7 ilçeye birden gitti. Ben ilçelerde sadece halkı selamlar diye düşünüyordum ancak tüm ilçelerde uzun uzun konuşma yaptı. Tüm ilçelerde olağanüstü bir kalabalık vardı. Tarihte ilk defa böyle bir şey yaşanıyor.'' dedi.

 

ARTIK DEVLET KEMER SIKACAK

''Sayın Muharrem İnce'nin Kuru fasulye, pilav tarifi içimiz acıttı. Biz zamanında tarımda en iyi 7 ülkeden biri konumundaydık. Şimdi ise her şey ithal. Ak Parti neden bunları bunları yapacağız diye beyanname hazırlıyor. 16 yıldır iktidarsınız. Neden yapmadınız o zaman. Ekonomi ve işsizlik gibi çok büyük sorunlarımız var. CHP'nin vaatleri basit ve olabilecek vaatler. Halkın kemer sıkacak hali kalmadı. Artık devlet kemer sıkacak.'' diye belirtti.

 

TÜKETEN BİR TOPLUM OLDUK

Devletin çiftçiye dönüm başına maaş verdiğini kaydeden Yüksel  ''Çiftçide bu para bana yeter üretip zarar edeceğime üretmem evde otururum diyor. Bu yüzden üretmeyen toplum haline geldik. Tamamen tüketici bir toplum olduk.'' dedi.

 

EKONOMİK KRİZ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Çok büyük ekonomik kriz ile karşı karşıyayız diye sözlerine devam eden Alaattin Yüksel ''Cumhurbaşkanı Merkez Bankasına talimat veriyor. Siz 24 Haziran'dan sonra Merkez Bankasını kendimize bağlayacağız derseniz döviz tabi yükselir. Dövizi yabancılar yükseltmiyor. Asgari ücret 2200 tl de olsa eğer enflasyonu düzeltmez iseniz 2200 tl  vatandaşın cebinden uçar gider. Yargı, yasama, yürütme tek bir adam bağlıysa kriz devam eder. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hükümetin çoğunluğunu biz kuramaz isek 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar olan dönemi örnek gösteriyor. Ülkede kaos olur diyor. Bu bir tehdittir. dedi''

 

YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR

Yapacakları çok şey olduğunu vurgulayan Yüksel ''OHAL kalkacak. Dünyanın neresinde demokratik ortamlarda OHAL var iken seçim oluyor. Yargıyı bağımsız ve tarafsız yapacağız. Parlamenter sisteme yeni düzenlemeler ile geri getireceğiz. Dış politikayı düzelteceğiz. Dış politikayı parti politikası değil, Devlet politikası yapacağız. İlk zamanlarda dış ülkelerle iyi ilişkiler kurdular. Ancak bunu abarttılar. Son dönemde her şey kötüye gidince milliyetçiliği ön plana çıkarıp dış ülkelerle aramızı bozdular. Bunu da milliyetçilik olarak gösteriyorlar. İsrail'i eleştiriyorsun ancak vize koymuyorsun. Nasıl olacak bu?'' dedi.

 

Alaattin Yüksel sözlerine şöyle devam etti;

ŞARTLAR EŞİT DEĞİL

''Kimse Recep Tayyip Erdoğan'a dava açamıyor. Ancak o herkese açabiliyor. Bu ülkeyi iyice ayrıştırdılar. Biz kendi aramızda kavga etsek bile Cumhurbaşkanı siz ne yapıyorsunuz diyecek biri olmalıdır. Kamuoyu araştırmalarına göre seçim eşit şartlarda yapılmıyor. Devletin tüm imkanlarını kullanarak seçim çalışması yapıyorlar. Şartlar eşit değil. Bu seçimi millet ittifakı kazanacaktır. Anketlere göre Recep Tayyip Erdoğan %43'ün üstüne çıkamıyor. Parlamentoda da çoğunluğu millet ittifakı oluşturacaktır.'' dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇİM

Konuşmasının son bölümünde bu seçimin Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Yüksel ''Bu tüm Türkiye'nin seçimidir. 1 oy bile ülkenin kaderini değiştirebilir. Çocuklarımızın geleceği için çok önemli bir seçim. Güzel günler istiyoruz. Yollar köprüler yapılır. Bunlar olur. Önemli olan üreten bir toplum olmak. 24 Haziran'da oyuna gelmeden oyunuzu kullanın.'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti