Reklam
  • Reklam
ÖYLE BİR FAYDASI VAR Kİ..

ÖYLE BİR FAYDASI VAR Kİ..

Lüfer ailesinin en küçük üyelerinden bir tanesi olan çinekop, en fazla rağbet gören orta boy balıklar arasında yer alır. Mevsiminin gelmesiyle birlikte tezgahlardaki yerini alan çinekop balığının sağlığımız açısından çeşitli faydaları bulunmaktadır.

11 Aralık 2018 - 12:30 - Güncelleme: 11 Aralık 2018 - 12:42

Lüfer ailesinin en küçük üyelerinden bir tanesi olan çinekop, en fazla rağbet gören orta boy balıklar arasında yer alır. Yaz aylarını Karadeniz’de geçiren çinekop kışın gelişi ile beraber boğazlara ve Marmara’ya göçerek yağlanır ve lezzet kazanır. Çinekop balığının sağlık açısından çeşitli faydaları bulunmaktadır. İşte severek tükettiğimiz çinekop balığını diğer balıklardan ayıran özellikleri ve sağlığımıza olan faydalarıB12 eksikliğini giderir. Çinekop balığı B12 vitamini içeriği açısından oldukça güçlüdür. Günlük B12 vitamini ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Kalp ve damar hastalıklarını önler. Çinekop balığı içerisinde bol miktarda A vitamini barındırmaktadır. Kalp ve damar rahatsızlıkları üzerinde faydası bulunmaktadır. Kalp ritmini düzenleyerek kalp krizine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Sperm sayısını arttırır. Çinekop balığı, sperm sayısını ve kalitesini arttırma yönünden erkeklere de katkısı bulunmaktadır. Enerji üretimini sağlar, sinir ve sindirim sistemini korumaya yardımcıdır.

Çinekop nasıl pişirilir?

Çinekop balığından fayda sağlamak için fırında pişirilmesi önerilmektedir. Balık yağda kızartıldığında içerisinde yer alan yağ oranı artar bu nedenden dolayı balıktan sağlıklı bir şekilde fayda sağlayabilmek için fırında pişirilmesi önerilmektedir. P

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti