Reklam
  • Reklam
ÖNCE KARŞIYAKA ŞİMDİ BUCA, ATAMIZ YIKILIYOR

ÖNCE KARŞIYAKA ŞİMDİ BUCA, ATAMIZ YIKILIYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu telefonda görüştü. Görüşmeden kısa bir süre sonra Hulusi Akar'dan Menbiç ile ilgili açıklamalar geldi: "Yavaş da olsa bir ilerleme oluyor. Muhataplarımıza, YPG'nin yani PKK'nın bölgeyi tamamen terk etmesi gerektiği konusunu sürekli hatırlatıyoruz."

30 Ağustos 2018 - 10:35

İzmir Büyükşehir Belediyesi, karşılaştığı tepkiye rağmen Atatürk heykelleri ile ilgili anlaşılmaz tavrını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Karşıyaka'daki 'Atatürk ve Kentimiz Yerel Hizmet' heykelini, sahil düzenlemesi gerekçesiyle kaldırdı. Büyük tepki çeken bir uygulama da Buca'da yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Şirinyer'de, Forbes Sevgi Yolu Sokak Düzenleme Projesi kapsamında, sokak girişinde bulunan Atatürk büstünü yıktı. Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı döneminde yapılan ve düzenleme çerçevesinde apar topar kaldırılan Atatürk heykelinin nerede olduğu bilinmiyor.

"BİZ ATATÜRK HEYKELİNİ GERİ İSTİYORUZ"

Bucalı vatandaşlar, "Büyükşehir Belediyesi Sevgi Yolu girişindeki Atatürk heykelini çevre düzenlemesi yapacağız diye bizlere bir bilgilendirmede bulunmadan kaldırdı. Heykel tamamen mi buradan kalktı, yoksa yerine yenisi mi yapılacak bilmiyoruz.

Biz Atatürk'ün heykelini yerine geri istiyoruz. Atatürk büstünün nerede olduğunu bilmiyoruz. Yetkililerden açıklama talep ettik fakat bir yanıt alamadık. Karşıyaka'daki anıtta olduğu gibi akşam orada olan Atatürk büstü sabah yok olmuştu. Çevre düzenleme çalışmaları bahane gösteriliyor" diye konuştu. Buca Belediyesi eski Başkanı Ercan Tatı ise, "Büstü bedelsiz bir şekilde kendi çalışanıma yaptırmıştım. Tabii her türlü emeğe ve sanata saygı vardır.

Ama söz konusu Mustafa Kemal Atatürk olunca sizler de bizler de İzmir halkı da daha hassas oluyor. Mutlaka daha iyisi yerine yapılacaktır ve yerine konulacaktır diye düşünmek istiyorum" dedi.

"BU OLAY TAM BİR SKANDAL"

Bucayı Sevenler Platformu Başkanı Aziz Tekin, "Bu olay tam bir skandal. Biz Atatürk büstünü yeniden yerinde görmek istiyoruz. Seçim öncesi göstermelik, halkın içinde olanlar, her şey bittikten sonra uğramaz oluyor. Sözde Atatürkçü belediyeler büstün nerede olduğuyla ilgili açıklama dahi yapamıyorlar" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti