Reklam
  • Reklam
ÖLDÜRDÜ, TATİLE ÇIKTI!

ÖLDÜRDÜ, TATİLE ÇIKTI!

Antalya'da biriken borcu nedeniyle kendisini tehdit eden kişiyi rezidans önünde öldürdükten sonra sevgilisiyle tatile çıktığı öne sürülen sanık müebbet, kız arkadaşı 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

16 Ocak 2019 - 16:19

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına  tutuklu sanık Eren Özen, tutuksuz yargılanan Ç.Y, maktul ve sanığın yakınlarıyla  taraf avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen S.A, sanığın kendisini arayarak "Hasan  Hüseyin Liman'ı öldürdüm." dediği yönündeki ifadesini kabul etmeyerek, "Polis  ifademi yanlış yazmış. İfademi okumadan imzaladım. Sanık beni aradığında, "Ağabey  Hasan Hüseyin Liman öldürülmüş, benim üzerime atıyorlar.' demişti. Bu nedenle  verdiğim ilk ifademi kabul etmiyorum." dedi.

Tanığın hem polise hem de mahkemede verdiği ifadelerini kabul etmeyen  sanık Özen, tanığı olaydan sonra aramadığını öne sürdü.

S.A. ile aralarında husumet bulunmadığını savunan Özen, tanığın olayla  hiçbir ilgisi olmadığı halde ailesinden para koparmak için bu tür ifadeler  verdiğini iddia etti.

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında sanıklardan Eren Özen'in  "tasarlayarak öldürme" suçundan cezalandırılmasını, Ç.Y. hakkında ise beraat  kararı verilmesini istedi.

Son sözü sorulan sanıklardan Eren Özen, sitenin önüne indiğinde Hasan  Hüseyin Liman vurulmuş yüzüstü yatarken gördüğünü iddia ederek, "Ona ateş edenler  beni de vurur korkusuyla kaçtım. Olaya karışmak istemedim. Sitenin kamera  kayıtları incelenince suçlunun bulunacağını düşündüm. Sitenin kameralarının  çalışmadığını bilmiyordum. Kız arkadaşımla olay günü Adrasan'a tatile gitme  planımız vardı. Kız arkadaşıma olayla ilgili bir şey söylemedim ve planladığımız  tatile gittik." diye konuştu.

Sanık Ç.Y. de olayla hiçbir ilgisinin olmadığını savunarak beraatini  talep etti.

 Mahkeme heyeti, sanık Eren Özen'e "tasarlayarak öldürme" suçundan  müebbet, kız arkadaşı Ç.Y'ye ise "yardım" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Heyet ayrıca duruşmada tanık olarak dinlenen S.A hakkında ise "yalancı  şahitlikten" suç duyurusunda bulunulmasını hükmetti.

 "KARDEŞİME DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ OLDU"

Öldürülen Hasan Hüseyin Liman'ın kardeşi Huriyet Liman, adliye  çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği karardan memnun  olduklarını söyledi.

Adaletin yerini bulduğunu dile getiren Liman, "Farklı bir ceza  verilseydi üzülürdük. Kardeşimiz geri gelmeyecek ama yine de bizim için az da  olsa teselli oldu diyebiliriz. 19 Ocak kardeşimin doğum günüydü. Bu karar bir  anlamda kardeşime doğum günü hediyesi oldu." diye konuştu.

Muratpaşa ilçesindeki bir rezidansın önünde 30 Mart 2016'da yaralı  bulunduğu ihbarını alan 112 Acil Servis ekibi, Hasan Hüseyin Liman'ın (36) cansız  bedeniyle karşılaşmış, emlakçı Eren Özen ve kız arkadaşı Ç.Y. gözaltına  alınmıştı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek