Reklam
  • Reklam
OHAL TARTIŞMASI

OHAL TARTIŞMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “OHAL’in iyiliği-kötülüğü tartışılabilir, ama OHAL anayasal bir kurum. Teklif ettiğimiz maddelere bakıldığı zaman üç yıllık geçiş süreci öngörülüyor. Bazı işlemlerin yapılmasında bir ara döneme ihtiyaç duyuyoruz. Ümit ettiğimiz şey, üç yıllık sürenin sonunda Türkiye’de bu terör örgütüyle olan mücadelenin hak ettiği şekilde neticelenmiş olmasıdır” diye konuştu.

20 Temmuz 2018 - 10:30 - Güncelleme: 20 Temmuz 2018 - 17:09

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de “AK Parti’nin OHAL ilanı keyfekeder tercih değildi, bir zaruretti. Devleti saran kanserli hücreleri temizlemek için düşünülmüş bir çareydi. Benzer bir tecrübeyi yaşayan Fransa da olağanüstü dönemden olağan döneme geçişte, terörle mücadele mevzuatını gözden geçirmiş, ihtiyaç duyduğu mekanizmaları olağan döneme yansıtmıştır. Ülkemiz çok daha özel ve çetin tecrübenin içinden geçmektedir. Terörle mücadelemizin olağan dönemde de aksamadan kararlı bir şekilde sürdürülmesi için benzer bir atımın atılmasına ihtiyaç duyulduğu ortadadır” dedi.

BASTON YERİNE PROTEZ

CHP ve HDP’li üyeler ise “Anayasa’nın en temel ilkelerini ihlal ettiği, hukuk güvenliğine aykırı düştüğü” gerekçesiyle teklifi eleştirdi. CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, “Bu süreç Türkiye’nin normalleşmesini ciddi şekilde sekteye uğratıyor. Bugün iyileşme aşamasındaki hasta bastonu atıyor ama maalesef bir protez takılıyor. Bu düzenlemeler adalete güveni, toplumsal barışı ciddi şekilde zedeleyecek. Hayatın her alanında her türlü hukuksuzluğa imkan tanıyan maddeler ortaya çıkıyor” dedi. HDP Batman Milletvekili Ayşe Başaran da bir milletvekilinin bile seçildiği şehire alınmadığı ortamda valilere bunun da üstünde ek yetkiler verildiğini savundu.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı da “Güçlerin birleşerek, hürriyetlerin kısılarak, otorite arttırılarak tek yönetim anlayışına doğru bir gidiş için bahane edilmemelidir. En büyük kaygımız ve endişemiz odur” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti