Reklam
  • Reklam
OĞLUNU ÖLDÜRDÜ, AĞLAYARAK HAKİM KARŞISINA ÇIKTI!

OĞLUNU ÖLDÜRDÜ, AĞLAYARAK HAKİM KARŞISINA ÇIKTI!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde eşiyle tartışırken araya giren oğlunu öldüren baba ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada ağlayarak savunma yapan baba, "Amacım eşimi öldürmek olsaydı oğlumu yerde kanlar içinde görünce karımı doğrayabilirdim. Kasten yapmadım kazara oldu" dedi.

27 Şubat 2019 - 10:07

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde geçen yıl Ağustos ayında çalıştığı kafeteryadan gece yarısı eve gelen Muhammet Can Türker, babası Ruhi ile annesi Nagihan Türker'in kavgasına şahit oldu. Araya giren Muhammet, babasının elindeki bıçağın boğazını kesmesi sonucu ağır yaralandı. Ambulansla Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan genç, doktorların tüm mücadelesine rağmen kurtarılamadı. Baba Ruhi Türker, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bursa 3üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 'alt soydan akrabayı öldürmek, tehdit ve hakaret' suçundan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan emekli Ruhi Türker hakim önüne çıktı. Baba Türker'in avukatları ile katıldığı duruşmada anne Nagihan Türker de hazır bulundu. Oğlu Muhammet ile bir problemi olmadığını ve "Eşimle aramıza girdi. Elimdeki bıçak nasıl boğazına geldi bilmiyorum" diyen baba şöyle ifade verdi:

"Kızıma düğün yaptığımız salon sahibi, eşimi arayıp salon parasını istemiş. Eşim beni arayıp söyledi. Bir süre sonra yeniden aradığını parayı istediğini, terzi Yusuftan para alabileceğini söyleyince, 'Eve gelince görüşürüz' dedim. Akşam eve gittiğimde, neden böyle yaptığını sordum. Çözüm üretmeye çalıştığını söyledi. Ben de çözüm bulabileceğimi söyledim. Daha önce de Bağ-Kur için terzi Yusuftan para istemişti. Eşimle tartıştık. Ertesi gün işe gittim. Eve gelince durumu oğluma anlatarak, beni küçük düşürdüğünü söyledim. Evimiz dubleks. Eşim oğlum ile alt kata inerken, hala konuşuyordu. Ben de arkalarından cam bardak fırlattım."

'BIÇAĞI MONTUMDAN ALDIM'

Küçük düşürüldüğü için sinirlendiğini belirten Türker, "Montumun cebindeki bıçağı aldım. Tartışmaya başladık. Oğlum aramıza girdi, 'Bu insan evden gidecek' dedi. Bu sırada oğlum bana doğru değil, boşa hamle yaptı. Aniden yere düştü. Yerde kan görünce oğlumun bıçaklandığını anladım. Ambulans çağırdık. Polis komşumuza haber verdim. Oğlumla hiçbir sorunum yoktu. Ben onun için yeniden işe başladım bir fabrikada. 'Oğlum muhtaç olmasın' diye hamallık yapmaya hazırdım. Her şey kazaydı. Eşim 'beni öldürmek istedi' demiş ifadesinde. Eğer eşimi öldürme niyetim olsaydı oğlumu yerde kanlar içinde görünce o sinirle eşimi delik deşik edip doğrayabilirdim" diyerek, gözyaşlarına boğuldu.

ANNE: OĞLUM KUCAĞIMA DÜŞTÜ

28 yıllık evli olduğunu belirten kuaför anne Nagihan Türker ise "Salon sahibi para için beni arayınca, eşime haber verip, erkek erkeğe konuşmalarını istedim. Terzi Yusuf benim 30 yıllık esnaf arkadaşım. Bağ-Kur parası için eşimle beraber kredi için bankaya gittik. Hiçbir zaman eşime yanlış yapmadım. Bana hep eziyet etti. Aramızda tartışma olunca, babasının evine gittim. Gelip, babasına bıçakla saldırdı. Araya girdiğimde parmaklarım kesildi. Olay gecesi eve alkollü geldi. Oğluma babasının alkollü olduğunu söyledim. Bana, hakaretlerde bulunarak 'Git Yusufla evlen' dedi. Oğlumla yatak odasına girdik. Kapıyı açtığımızda bıçağı boğazına sapladı. Çocuğum kucağıma yığıldığında son sözü 'Baba' oldu" diye konuştu.

Sanık avukatı, müvekkilinin 7 ayı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu, olayın tahrik altında meydana geldiğini, uygulanacak adli kontrol ile tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Ruhi Türkerin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti