Reklam
  • Reklam
ÖDEMİŞLİ KADINLARDAN ÇİNİ SERGİSİ...

ÖDEMİŞLİ KADINLARDAN ÇİNİ SERGİSİ...

Ödemiş Belediyesi, kurtuluş etkinlikleri kapsamında, Çinicilik Kursu öğrencilerinin düzenlediği eserleri sergiledi.

06 Eylül 2018 - 13:26

Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde düzenlenen sergi açılışına Belediye Başkanı Mahmut Badem, eşi Nevin Badem, meclis üyeleri, Başkan Yardımcısı Selahattin Kundak, kursiyerler ve davetliler katıldı. Kurs öğreticilerinden İpek Güldoğan yaptığı konuşmada çini hakkında genel bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptığı konuşmada; “Çini sanatı gerçekten zor bir sanat.  9 kursiyerimiz 6 aylık bir süre içerisinde büyük emekler vererek birbirinden güzel eserler yapmışlardır. Belediye olarak kendilerine her türlü desteği verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Belediyemiz sadece bu konuda değil, kültür ve sanatın her dalıyla ilgilenenleri aynı çatı altında toplamaya çalışıyor. Talep geldikçe yeni kurslar açmaya devam edeceğiz.”

Çini kursunda, Ebru Çamkıran’nın yönetiminde Ebru Tokman ve İpek Güldoğan tarafından dersler verildi. Törende Belediye Başkanı Mahmut Badem eğitmenlere Teşekkür belgesi verirken, kursiyerler de başarı belgesi verdi. Eğitmenler, üzerinde Ödemiş Belediyesi  Mahmut Badem yazan özel olarak hazırlamış oldukları tabağı hediye etti.

12 Eylül tarihine kadar açık kalacak sergide, kursiyeler; Seher Yetik, Ayla Girgin, Nilgün Köklü, Şenay Köklü, Nimet Kılıç, Neslihan Özkan Başsoy, Rabia Atayol, Özgül Doğan’ın büyük emekler vererek ürettikleri çiniden vazolar, tabaklar, tepsiler yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti