Reklam
  • Reklam
"NATO’daki önemimiz askeri ve sivil gücümüzden”

"NATO'daki önemimiz askeri ve sivil gücümüzden”

Eski Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, "Türkiye'nin NATO'daki önemi sadece jeostratejik konumu ya da silah altında bulundurduğu kuvvet bakımından değildir. Oradaki temsilimiz askeri ve sivil bakımdan güçlü olmamızdan kaynaklanıyor." dedi. 

15 Mayıs 2019 - 14:39

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) tarafından kurulan düşünce kuruluşu "Think Tank"ın tanıtımına katılan Üzümcü, dernek binasında düzenlenen programda "Uluslararası Güvenlik ve Silahsızlanma Alanında Sivil Toplumun Rolü" başlıklı sunum yaptı.

Uluslararası konularda sivil toplum örgütlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Üzümcü, "BM, NATO ve KSYÖ'de bu tip örgütlerin çok önemli bir rol oynadıklarını gördüm. Örneğin mayınların yasaklanması sözleşmesi tamamen sivil toplum kuruluşlarının birleşmesiyle ortaya çıkan bir anlaşmadır." diye konuştu. 

- Türkiye'nin NATO'daki durumu

Dış politikadaki gelişmeleri iç politikadan ayırmanın mümkün olmadığına dikkati çeken Üzümcü, Avrupa ülkeleri, ABD ve Çin arasındaki pozisyon değişikliklerinin de tüm dünyayı etkilediğini aktardı. 

Bir soru üzerine Türkiye'nin NATO'daki mevcut durumunu değerlendiren Üzümcü, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin NATO'daki konumu her zaman önemli olmuştur. Türkiye'nin NATO'daki önemi sadece jeostratejik konumu ya da silah altında bulundurduğu kuvvet bakımından değildir. Oradaki temsilimiz askeri ve sivil bakımdan güçlü olmamızdan kaynaklanıyor. Karar alırken bizim düşüncelerimizi her zaman öğrenmek istediler. Türkiye'de bu bilinmiyor ne yazık ki. Sanılıyor ki NATO ayrı bir örgüt, kararlar Türkiye'nin dışında alınıyor. Türkiye NATO'da önemli bir üye ve kararlar konsensüs ile alınıyor. NATO'daki tartışmalarda biz her zaman düşüncemizi serbestçe açıkladık ve bu dikkate de alınmıştır."

EGİAD Başkanı Mustafa Aslan da "Think Tank'in, ekonomik ve sosyal kalkınmaya destek olabilecek konularda üreteceği bilgileri kamuoyuyla ve ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşmayı hedeflediğini söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek