Reklam
  • Reklam
NAMUS MESELESİ YAPTILAR VE...

NAMUS MESELESİ YAPTILAR VE...

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, akraba 2 kadının tüfekle öldürülmesiyle ilgili yargılanan 7 sanıktan 5'i 2'şer kez müebbet ve 12’şer yıl 1’er ay, 1'i de 44 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.

31 Aralık 2018 - 15:49

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanıklar Doğan (19), Hikmet (65), Davut (45), Savaş (30) ve Yahya Barık (37) ile O.B. (17) katıldı. Olayı azmettirdiği öne sürülen tutuksuz sanık Osman Can ise gelmedi.

Mahkeme savcısı, geçen celse verdiği esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak Osman Can dışındaki diğer sanıkların "tasarlayarak töre saikiyle öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek" ve "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından cezalandırılmalarını istedi.

Daha sonra savunmalarını yapan sanıklardan Doğan Barık, suçu kendisinin işlediğini belirterek "Bu suçu ben işledim. Ailemin hiçbir ferdinin bu olayla ilgisi yoktur." dedi. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını belirtip tahliyeleri ile beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklar Doğan, Davut, Savaş, Yahya, Hikmet Barık'ı "Tasarlayarak ve töre saikiyle öldürme" suçundan 2’şer kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Beş sanığa ayrıca, "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından da toplam 12’şer yıl 1’er ay hapis cezası daha verildi.

Sanıklardan 17 yaşındaki O.B. ise aynı suçlardan toplam 44 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. Tutuksuz sanık Osman Can ise suçların işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraat etti. Heyet, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına da karar verdi.

Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 10 Nisan 2017'de akraba olan Senem Barık (31) ile Zeliha Sevgilibaş (20) tüfekle öldürülmüş bulunmuştu. Soruşturma sonunda 2 kadını aile meclisi kararıyla öldürdükleri iddiasıyla 7 kişi hakkında "tasarlayarak töre saikiyle öldürme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etmek" ve "cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından dava açılmıştı.

GENÇ KADINLARI ÖLÜME BÖYLE GÖTÜRDÜLER

Eşi uyuşturucu suçundan hapse giren 3 çocuk annesi Senem Barık ile eşinden boşanan 2 çocuk annesi Zeliha Sevgilibaş, birlikte yaşamaya başladı. Senem Barık, bir restoranda çalışan Osman Can (35) ile gönül ilişkisi yaşamaya başladı. Bir süre sonra Senem Barık, Osman Can'dan ayrıldıktan sonra başka biriyle sevgili oldu. İddiaya göre bunu kendine yediremeyen Osman Can, Barık'ın ailesini defalarca arayarak, kızlarının kötü yolda olduğunu eve erkek aldıklarını söyledi. Bunun üzerine Barık ailesi bir araya gelip aile meclisinde 'namusumuzu temizleyelim' diyerek Senem Barık ile Zeliha Sevgilibaş'ı öldürmeye karar verdi.

10 Nisan'da merkez Yüreğir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ne giden Hikmet (65), Davut (40), Yahya (37), Savaş (30) ve Doğan Barık (19) 2 kadının yaşadığı evin kapısına geldi.

Kadınların kapıyı açmaması üzerine Doğan Barık duvardan atlayarak eve girdi. Senem Barık ile Zeliha Sevgilibaş'ı döven Doğan Barık, kadınları otomobile bindirdi. Doğan Barık, Barış Mahallesi çevresinde kadınları arabadan indirerek boş bir tarlaya götürdü. Senem Barık'a av tüfeğiyle ateş ederek öldüren Doğan Barık, kaçmaya çalışan Zeliha Sevgilibaş'ı ise tüfekte fişek kalmadığı için dipçikle vurarak öldürdü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti