Reklam
  • Reklam
Milli sporcu Atakan Delikan, şehit Eren Bülbül için mücadele...

Milli sporcu Atakan Delikan, şehit Eren Bülbül için mücadele edecek

Manisalı sporcu Atakan Delikan, 28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dünya Gençler Muaythai Şampiyonası'nda vereceği mücadeleyi, şehit Eren Bülbül'e armağan etmek istediğini söyledi.

17 Temmuz 2019 - 12:41

Küçük yaşlarda muaythai sporuna meraklı olan 15 yaşındaki Delikan, ailesinin de desteğiyle 3 sene önce muaythai sporuna başladı.

Hırsı ve çalışkanlığıyla hocaların gözüne girmeyi başaran Delikan, aldığı eğitimlerden sonra müsabakalara katılmaya başladı.

Delikan, küçük yaşına rağmen 9 il şampiyonluğu ve 7 bölge şampiyonluğu yaşadı. Antalya'da düzenlenen Türkiye Muaythai Şampiyonası Gençler Kategorisinde 1'inci oldu.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen milli takım seçmelerinde, Antalya'da düzenlenecek Dünya Gençler Muaythai Şampiyonası'nda milli formayı giymeye hak kazanan Delikan, 11 Ağustos 2017'de Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, emniyet güçleri ile PKK'lı teröristler arasında yaşanan çatışmada şehit olan Eren Bülbül için mücadele etmek istiyor.

Delikan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3-4 sene önce Muaythai sporuna meraklı olduğunu, yapılan antrenmanları izlediğini ve 12 yaşındayken ailesinin de desteğiyle bu spora başladığını söyledi.

Delikan, aldığı eğitimlerle beraber müsabakalara çıkmaya başladığını belirterek, "Manisa'da ve Ege Bölgesi'nde birinciliklerim var. Bu sene Antalya'da düzenlenen Türkiye Muaythai Şampiyonası'nda Gençler Kategorisinde Türkiye 1'incisi oldum. Tatvan'da yapılan milli takım seçmelerinde milli formayı giymeye hak kazandım." diye konuştu.

Antalya'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'nda da hedefi birincilik olan Delikan, haftada 5 gün gün antrenman yaptığını ve koşularını aksatmadan her gün yaptığını vurguladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek