Reklam
  • Reklam
METEOROLOJİ’DEN UYARI !!

METEOROLOJİ'DEN UYARI !!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika hava durumu açıklaması geldi. Buna göre; ülkemizin bu hafta Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Ayrıca şu iller için sağanak yağış uyarısı yapıldı; Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Elazığ, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan'ın ve Tunceli.

13 Kasım 2018 - 17:22

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika hava durumu açıklamasına göre; yarın Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa’nın ve Elazığ’ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak etkili olacak. Yurdun Doğu Kesimlerinde yarından itibaren yağışların Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane’de kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan’ın ve Tunceli’nin doğusunda yağmur ve karla karışık yağmur, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz kıyı illerimizde beklentilere uygun olarak son 24 saat içerisinde metrekareye 25 ila 50 kg arasında yağışlar meydana geldi. Yağmur ve sağanak 1200 metre üzeri rakımda karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana gelen yağışların zaman zaman etkisini artırarak bugün ve yarın da (14.11.2018 Çarşamba) devam edeceği ve yağış toplamının metrekarede 100 kg ulaşılacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan ve yüksek kesimlerde kardan dolayı buzlanma ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

SOĞUK HAVA GELİYOR!

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugünden itibaren ülkemizin kuzey kesimlerinin, Çarşamba gününden itibaren ülkemiz genelinin Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (6-12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte, Karadeniz bölgesinin yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu bölgesinin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor.

Bu haftanın ikinci yarısında en yüksek hava sıcaklıklarının; Erzurum'da 1-2, Ankara'da 6-7, İstanbul'da 9-10, İzmir'de 11-12, Antalya ve Adana'da 16-17 derecelere, gece en düşük sıcaklıkların ise yurdumuzun iç kesimlerinde 0 derece ve altına düşmesi bekleniyor.

Vatandaşlarımızın ani sıcaklık düşmesinin yaratabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli’nin kıyı kesimleri, Yalova, Çanakkale’nin doğu, Balıkesir ve Bursa’nın kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla kuzey kesimleri sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 14°C

Parçalı çok bulutlu, zamanla sağanak yağışlı

KIRKLARELI °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla kıyı kesimleri sağanak yağışlı

SAKARYA °C, 14°C

Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti