Reklam
  • Reklam
Meral Akşener: Ekonomiyi işin ehline teslim edeceğiz

Meral Akşener: Ekonomiyi işin ehline teslim edeceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye'de bugün düzenlediği toplantıda basın mensupları önünde bir ilki gerçekleştirdi. Her konuda fikir beyan etmek yerine, uzmanı olmadığı konuları işin uzmanına bırakma yöntemini uyguladı.

16 Mayıs 2018 - 12:45 - Güncelleme: 16 Mayıs 2018 - 14:33

Akşener, Türk ekonomisinin son durumuyla ilgili bilgilendirme yaptıktan sonra salondaki basın mensuplarına dönerek, "Arkadaşlar, İYİ Parti Türkiye'yi bu durumdan nasıl kurtaracak derseniz, onu sizlere partimizin ekonomi uzmanları anlatacak. Sorularınız varsa eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile ekonomist ve eski bakanlardan Ayfer Yılmaz sorularınızı cevaplayacak" diyerek, kürsüyü iki uzmana bıraktı.

Meral Akşener basın toplantısının başında Filistin'de yaşanan katliamla ilgili hükümetin ciddi adımlar atması gerektiğini söyledi.

Akşener’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Değerli Basın Mensupları,Bu toplantıyı, yaşadığımız iki vahim nedenle, yapma gereği duyduk. Birisi dış politikadaki, diğeri, ekonomideki gidişatla ilgili.

Kudüs'te yaşananlar, artık bir bölgesel sorun olmaktan, çok daha öteye, bir insanlık sorunudur, bir katliamdır. Daha da kesin söylemek gerekirse, bir tarafta en büyük güç odaklarının, diğer tarafta, hiçbir gücü olmayanların, bir tarafta en ağır silahların, diğer tarafta, sadece taşların ve sopaların olduğu, bir tarafta, dünyanın en acımasız saldırganlarının, diğer tarafta eli kolu bağlanmış olanların yaşadığı, insanlık tarihinin en adaletsiz, en eşitsiz savaşı yaşanmaktadır.Böyle zamanlarda, devletlere ve devlet temsilcilerine düşen, sadece kınamak olmamalıdır.Tıpkı ülkemiz yöneticilerin yaptığı gibi, sadece kınamak, mevcut durumun devamını sağlamaktan öteye gitmez.Ölüm dediğiniz, katliam dediğiniz durumların, sözlere tahammülü yoktur.Büyük yanlıştan büyük ders çıkarmak gerekir.

‘TÜRKİYE BURADAN NASIL ÇIKAR?’

Kudüs'te yaşanan, bizim acılarımızın parçası olan vahim durumun en büyük yanlışlarından biri, Türkiye'nin tutarsız ve içi başka dışı başka dış politikasıdır.Bir yandan, Müslüman dünyanın temsilcisi, iddiasını taşıyıp, diğer taraftan, o Müslüman dünyaya, eziyet yapanlarla çıkar birliktelikleri kurmaya devam etmek yanlıştır.

Her felaket durum, sözle değil fiille, aksiyonla karşılık bulmazsa, itibarlı bir politikaya sahip olamazsınız.Türkiye Cumhuriyeti'ne ve bölgeye yapılacak en büyük iyilik, ülkemizi yönetenleri, lafla peynir gemisi yürütmekten, men etmektir. Ekran önündeki bir “one minute” ile, 9 yıl idare ettiler, bu 9 yılda, binlerce Filistinli kardeşimizin katledilmesi, hiç durmadı.Bu çok acıdır.

Yaşanan son vahim durum, ülkemiz yöneticilerine, artık dürüst, tutarlı ve ciddi bir dış politika ihtiyacını göstermeye yetmelidir.Filistin halkına, desteğimizi göstermek istiyorsak, bundan daha etkin ve sonuç alıcı bir dış siyaset tavrı olamaz. İlk gün söylediğim gibi, Türkiye var oldukça Filistin yalnız olmayacaktır.Türkiye'nin çevre coğrafyasında yaşanan, yaşanacak olan her durumda, bizim dış politika anlayışımızın büyük önemi vardır.

Tavır ve kararların bu sorumluluk içerisinde olması lazımdır.Bir kez daha, çocukların, masum insanların katledilmesinden duyduğum acıyı ve üzüntüyü paylaşmak isterim.

Değerli basın mensupları, bu toplantının ikinci nedeni ise malumunuz, ekonomideki büyük savrulmadır. Deprem olması için seçimleri bekleyenler, nerede yaşıyorlar,kimlerin diliyle konuşuyorlar bilemem, ama Türkiye'de yaşamadıkları, Türkçe konuşmadıkları kesindir. Dolar aldı başını gidiyor, ülkemizin durumu, uçuruma yuvarlanacak bir otobüse benziyor. Ve maalesef, hepimizin içinde olduğu o otobüsün direksiyonunda da, yorgun bir şoför var.Yorgun şoförün direksiyon başında oturma ısrarı sorumsuzluktur .O yorgun şoför, Londra'da, yine sorumsuz, sorumluluktan uzak bir konuşma yaptı.

Direksiyon o yorgun şoförün elinden alınmazsa, ülkemizin o otobüsün içinden canlı çıkma ihtimali yoktur.

Ekonomi, öngörü isteyen, aşağı yukarı tahminler yapılması gereken bir alandır.Bırakın uzun vadeli tahmin ve hedefleri, resmi ağızlardan sabah yapılan açıklamaların, akşama kalmadan geçersizleştiğine şahitlik ediyoruz.Balon misali patlayan, 2023 hedefleri bir kenara, Sayın Erdoğan ve ekibinin, 2018 yılı hedefleri, daha beşinci ayın başında, tükenmiş ve bitmiştir.

Uzun dönemdir süregelen, ekonomideki sapma eğilimi, artık çözülme sürecine girmiş durumdadır.Son birkaç yıldır, yerli ve yabancı bütün analizler, Türkiye'nin, en kırılgan ekonomilerin başında geldiğini, ortak kanaat olarak vurguluyor.Enflasyon ve faiz sarmalı, tekrar ortaya çıkmıştır. Devam etmesi yıkıcı etkilere yol açacaktır. Sayın Erdoğan'ın yurtdışında, ekonomi konusunda, yaptığı konuşma, Türk ekonomisinin sahipsizliğini, hatta ondan öte, temel ekonomik realitelerden bile kopuk bir anlayışla zorlandığını, dünya kamuoyuna göstermiştir.Kimse, ülkesinin ekonomisini, hem de uluslararası bir ortamda, kendi şahsında toplayamaz. Aklı başında hiç kimse, bağımsız olması gereken kurumlara, seçim sonrası müdahale edeceğini söyleyemez ve halkı korkutmaktan beslenemez.

Türkiye, ağzından çıkan laflara mukayyet olamayan biri tarafından yönetiliyor.Seçmeni korkutarak seçim kazanmak gibi, kendi çıkarlarına, ülkeyi feda eden yaklaşım kabul edilemez.Bunu, en üst düzeyde bir sorumsuzluk örneği olarak görüyoruz.

‘MERKEZ BANKASI BAĞIMSIZ HAREKET EDECEK’

Öncelikle biz ekonomiyi işini ehline teslim edeceğiz. Merkez Bankası bağımsız hareket ederse doğru zamanda doğru hamleleri yapacaklarına inanıyoruz. Bu sayede gerekli düzenlemelerin önü açılacaktı. Maliye politikasında da ihtisası bozmamak gerekecek. Biz vatandaşın üzerindeki vergi yükünü de azaltmayı planlıyoruz.Bir devlet başkanını işi ekonomi değildir. Yamuk bir bakışla karşı karşıyayız. Biliyorum ki enflasyon ve Merkez Bankası ile ilgili sayın Erdoğan'ın açıklamalarına cevap vermemi bekliyorsunuz ama ben soruları Ayfer Hanım ve Durmuş Bey'in cevaplamasını istiyorum. Sizleri sevgiyle selamlıyorum.”

Akşener daha sonra sözü İYİ Parti’nin ekonomi kurmayları; Ayfer Yılmaz ile Durmuş Yılmaz’a bıraktı. Ağzımız ve kulağımız birlik olacak. Şeffaf olacagız. Hesap verece bilir olacagız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti