Reklam
  • Reklam
MARK MOBİUS’UN BÜYÜK ÇIKIŞI

MARK MOBİUS'UN BÜYÜK ÇIKIŞI

ABD'li ünlü iş insanı ve yatırımcı Mark Mobius`tan çok çarpıcı bir çıkış geldi. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşına yönelik 6 ay zaman biçen Mobius, bu süre zarfında iki ülke arasında oldukça fazla kan döküleceğini söyledi.

03 Ekim 2018 - 16:53

Uluslararası piyasalarda "yatırım gurusu" olarak da bilinen ABD'li ünlü iş insanı ve yatırımcı Mark Mobius ABD-Çin ticaret savaşına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin'in oldukça sert bir rakip olacağından bahseden Mobius, "Şu an Çin'in yararına olan 300 milyon dolarlık bir dış ticaret açığından bahsediyoruz, bu durumdan kolayca vazgeçmeyecektir. Yine de ABD ve Çin'in altı ay sonunda bir ticaret anlaşmasına varabileceğini düşünüyorum fakat anlaşmaya varılana dek oldukça fazla kan dökülecek." dedi.

HENÜZ BİR ANLAŞMAYA VARAMADILAR

ABD'nin yılın başında Çin'den gelen çamaşır makineleri ve solar panellere ek gümrük vergisi uygulamaya başlamasıyla iki ülke arasında "göze göz dişe diş" bir ticaret savaşı başlamıştı. ABD, dış ticaret açığı sebebiyle Çin'i suçlarken, Çin ürünlerine ek gümrük vergileri uygulamaya devam ediyor. Yıl içerisinde iki ülkenin arabulucuları birçok kez bir araya gelmiş olsa da henüz bir anlaşmaya varılamadı.

KARŞILIKLI VERGİLER GETİRİLMİŞTİ

ABD ek gümrük vergisi uygulanan 50 milyar dolar tutarındaki Çin mallarına ilave olarak Çin'den ithal edilen 200 milyar dolarlık ürüne de gümrük vergisi getirmişti. Pekin yönetimi misillemede bulunarak daha önceden alınacağını duyurduğu ABD menşeli 60 milyar dolar tutarındaki ürün için de ek gümrük vergisi uygulaması yürürlüğe sokmuştu. Trump, Çin'in karşı önlemlere başvurması durumunda gümrük vergisi oranının arttırılacağını ve Çin mallarına 267 milyar dolarlık ithalatın da dâhil edileceğini açıklamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti