Reklam
  • Reklam
Mardinli çocuklar için pedal çevirecek

Mardinli çocuklar için pedal çevirecek

Türkiye’nin dört bir yanında her yıl yüzbinlerce çocuğa eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Umuda Pedal ekibinin desteğiyle yeni bir Tasarım ve Beceri Atölyesi kurmak için harekete geçti. Umuda Pedal Ekibi, GBI (Global Biking Initiative) Europe 2019 etkinliği kapsamında 30 Haziran – 6 Temmuz 2019 tarihleri arasında Milano’dan Münih’e pedal çevirerek Mardinli çocuklar için bağış toplayacak.

26 Haziran 2019 - 11:51 - Güncelleme: 26 Haziran 2019 - 12:02

 

Ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV, çocukları çağdaş dünyanın gereksinimi olan nitelikli eğitimle ve 21. yüzyılın öğrenme becerileri ile buluşturmaya devam ediyor. Umuda Pedal ekibinin de katkılarıyla geçtiğimiz aylarda İstanbul Ferit Aysan Eğitim Parkı ve Batman Merkez Öğrenim Birimi’nde “Tasarım ve Beceri Atölyeleri” kurulmuştu. Umuda Pedal Ekibi şimdi de Mardinli çocuklar için, GBI Europe 2019 etkinliği kapsamında Milano’dan Münih’e pedal çevirecek. Mardin – Göbeklitepe etabıyla başlayan kampanyanın son etabında toplanan bağışlarla TEGV Mardin Savur Öğrenim Birimi Abdulgani Aras Etkinlik Merkezi’nde Tasarım ve Beceri Atölyesi kurulacak.

 

Türkiye’den 10 bisikletçinin katılacağı 830 Km’lik sürüşte, 3 ülke ve Alp Dağları geçilirken, 10.000 metreden fazla tırmanış yapılmış olacak. Bu yıl 12.’si yapılan ve bir sosyal sorumluluk projesi ile eşleşmesi amaçlanan bu global etkinliğe, 30’a yakın ülkeden yaklaşık 400 bisikletçinin katılması bekleniyor.

 

TEGV’in Tasarım ve Beceri Atölyelerinde çocuklarımız 21. yüzyıl öğrenme sistemleri ile tasarlayarak, yaparak, deneyerek ve üreterek öğrenecekler. Çocuklarımız, Tasarım ve Beceri Atölyeleri sayesinde gerçek hayatta karşılaşabilecekleri sorunları çözebilmek için tasarım, robotik kodlama, geri dönüşüm malzemeleriyle yaratıcılık, üretim ve paylaşım süreçlerini tanıyacaklar.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’nın 8-14 yaş arasındaki çocukları için kurulan Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren tasarım ve beceri atölyeleri eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor. İş birliği yapılan okulların ders içi saatleri ve hafta sonu katılacağı etkinliklerle çocuklarımızın bilim, sanat ve bilişim gibi alanları kullanarak hayata daha donanımlı hazırlanmasını sağlayacak Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklarımızın coşkuyla geldiği, sevgiyle karşılandığı, eğitimle güçlendiği özel bir mekân olacak.


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve yeni nesil öğrenme olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 32 yerleşik ilde 9 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık sekiz bin gönüllüsünün desteğiyle kuruluşundan bu yana 3 milyona yakın çocuğumuzun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı.

 

Umuda Pedal hakkında:
 

Umuda Pedal ekibi bisiklete binmeyi bir yaşam biçimi olarak benimseyen doktorlar ve iş insanları tarafından oluşturulmuş bir gruptur. Bugüne kadar çeşitli STK’lar ile farklı çalışmalara imza atarak bağış ve bilinirlik çalışmalarına katkı sağlamaktadırlar. 
1-8 Temmuz 2018 tarihleri arasında Göteborg’dan Hamburg’a uzanan bir rotada bisikletle kat ettikleri 800 kilometre sayesinde TEGV Ferit Aysan Eğitim Parkı’nda ve TEGV Batman Merkez Öğrenim Birimi’nde dünyadaki en önemli yeni nesil öğrenme platformlarından Tasarım ve Beceri Atölyeleri kurulması için bağış topladılar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...