Reklam
  • Reklam
MANSUR YAVAŞ HAKKINDAKİ İDDİALARI YANITLADI

MANSUR YAVAŞ HAKKINDAKİ İDDİALARI YANITLADI

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, hakkındaki "sahte senet" iddialarına ilişkin, "Rakibimizin can simidi gibi sarıldığı bu şahıs, resmi evrakta sahtecilik, şantaj suçlarından hapis cezası almış bir suçludur. Yani burada asıl mağdur benim" dedi.

12 Mart 2019 - 14:20

 

Mansur Yavaş, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Ankara seçmeninden  gördükleri büyük ilgi ve anketlere yansıyan fark nedeniyle seçmen nezdindeki  itibarının zedelenmeye çalışıldığını iddia etti. Bu kapsamda, "Makedon olduğu, belediye başkanı seçildiğinde radikal  örgütlere destek vereceği, taksicilerin Kızılay'a sokulmayacağı, belediye  çalışanlarının işten çıkarılacağı gibi yalanların" dile getirildiğini belirten  Yavaş, yeni bir algı operasyonuna girildiğini savundu.

Türkiye'de şeffaflık beyannamesini imzalayan ilk belediye başkanı olduğunu, mal beyanını açıkladığını hatırlatan Yavaş, "1994'ten beri kamu görevi  yapan rakibimin mal beyanında bulunmasını istemem, şu anda içinde bulunduğumuz  iftira kampanyasına sebep olmuştur. Mal beyanından kaçmak için sığınılan bu  yöntem asla bu talebimizden geri adım attırmayacaktır." diye konuştu.

Hakkında yürütülen bu kampanyayla ilgili Yargıtayın onayladığı  hakkında herhangi bir ceza davasının bulunmadığını belirten Yavaş, "Şahsın bana  verdiği sahte senetten dolayı, icra mahkemesinde verilen bir tazminat kararı  vardır. Ankara 6. Asliye Ticaret Mahkemesi, başvurumuz üzerine ihtiyati tedbir  yoluyla bu tazminatın ödenmesini durdurmuştur. Israrla 'mahkum oldu' dediği  kararlar infaz edilmemiştir." dedi.

Sahteliği iddia edilen senetle ilgili savcılığın hazırladığı  iddianameden bölümler okuyan Yavaş, davalı olduğu Necmettin Kesgin'in sahte  senet, şantaj, gizlice görüntü ve ses almaktan 6,5 yıl hapis cezasına  çarptırıldığını söyledi.

"Yargıdan kaçmak için siyasileri avuçlarının içine alan bir sahteciyi  ve o sahteciden medet uman siyasetçileri de ilk defa gördük." ifadesini kullanan  Yavaş, basın mensuplarına dağıttığı dosyalarda Necmettin Kesgin'in ahlak  seviyesinin nerelere vardığının görüldüğünü ileri sürdü.

Yavaş'a açıklaması sırasında Avukatı Bülent Yücetürk, İYİ Parti Genel  Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, CHP Ankara İl  Başkanı Rıfkı Güvener ve İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk de eşlik etti.

KESGİN'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Yavaş'ın yönelttiği suçlamalar üzerine Necmettin Kesgin'in avukatı Özgür Ilgaz da bir açıklama yaptı. Ilgaz, açıklamasında şu değerlendirmede bulundu:

"Mansur Yavaş'ın basın toplantısında müvekkilim Necmettin Kesgin ile  ilgili yaptığı açıklamalar tamamen gerçeklerin çarpıtılmasından ibarettir. Mansur Yavaş ile karşılıklı olarak hukuki belgeler üzerinden kamuoyu huzurunda  tartışmaya hazırım. Güç ve nüfuz baskısı altında yıllarca müvekkilim mağduriyet  yaşamıştır. Basın toplantısında soru almayan Mansur Yavaş bakalım bizim  soracağımız sorular karşısında cevap verebilecek mi?"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı