Reklam
  • Reklam
MADEN SUYU KALBE..

MADEN SUYU KALBE..

Sağlıklı atan bir kalbin yolu, doğru besinleri tüketmekten geçiyor. Kolesterol ve tansiyonun dengelenmesini sağlayan maden suyu, nabız atımını düzenliyor. İşte maden suyunun kalp üzerindeki faydaları ve sağlıklı bir kalp için önemli besinler listesi.

17 Aralık 2018 - 09:31

Maden suyu ile ilgili uzmanlardan flaş bir açıklama geldi. Sağlıklı bir kalp için maden suyu içmeyi tavsiye eden uzmanlar faydalarını şu şekilde sıraladı: "Kolesterol ve tansiyonun dengelenmesini sağlayan maden suyu, nabız atımını düzenliyor. Kalbi koruyor." İşte insan için büyük şifa olan maden suyu hakkında bilmeniz gerekenler...

Maden suyu kalbe iyi geliyor

Sağlıklı bir kalp, atış hızıyla kendini belli ediyor. İnsanda normal kalp atış hızının ortalama 60-100 arası olması gerekiyor. Kalp atış hızı, yani nabız sayısının normalden fazla olması, bir takım rahatsızlıkları işaret ediyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Deniz Şener, nabız sayısı hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor...

HASTALIK BELİRTİSİ!

Düzenli spor ya da egzersiz yapanlarda kalp atış hızı, bir dakikada 60'ın altında oluyor. 50'nin altı ile 100'ün üzeri, normal dışı kabul ediliyor. Bazen yapısal özellikten dolayı hiçbir hastalık olmasa bile bazı kişilerin nabız sayısı 80 ya da 80'nin üzerinde olabiliyor. Kalp atış hızının yüksek olması, kalp kapak bozuklukları, kalp damarlarında tıkanma, kansızlık, akciğer sorunları, enfeksiyon, hipertroit gibi hastalıkların belirtisi olabiliyor..

NABIZ SAYISINA DİKKAT!

Kişinin anlık heyecanı, yorgunluğu, aç ya da tok olması nabız sayısının yükselmesine sebep olabiliyor. Nabzın daha hızlı attığı kişilerde vücut direnci düşük oluyor. Bu kişilerde bayılma, baş dönmesi, zayıflık, yorgunluk, nefes problemi, göğüste ağrı, hafıza problemi ve fiziksel aktivitelerde çabuk yorulma gibi sorunlar gelişebiliyor..

YÜRÜYÜŞ YAPIN

Nabız sayısının düzenlenmesinde egzersiz büyük önem taşıyor. Bunun için bir gün değil, düzenli olarak spor yapmak gerekiyor. Haftanın en az 3 günü, ortalama yarım saat yürüyüş yapılması öneriliyor. Yine beslenmenin de nabız atım hızı ve kalp sağlığında önemli yeri bulunuyor. Ağır tatlı, yağlı yiyecekler ve şekerli kremalı içeceklerden uzak durmak gerekiyor. Bu besinler kilo artışına neden olduğundan kalp için risk taşıyor. Bunların yerine sebzeler ve meyveler tüketilmesi, bol su içilmesi öneriliyor..

DOĞAL OLANI TERCİH EDİN!

Yapılan araştırmalar, doğal maden suyunun kalbe olan faydasını gözler önüne seriyor. Ancak sodanın içeriğine de dikkat etmek gerekiyor. Doğadan çıktığı şekliyle tüketilen, içinde krom ve demir barındıran maden sodaları kalp sağlığını korumada etkili oluyor.

Balık: İçerdiği Omega-3 ile somon, uskumru, ton balığı kalp ritmini düzenler.

Kuşkonmaz: Günde 1 kase haşlanmış kuşkonmaz yemek, kalp atımını güçlendirir.

Elma: Kolesterolü ve tansiyonu dengeler.

Arpa: Kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

Muz: Yüksek tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürür.

Pancar: Kalp dostudur.

Sarımsak: Damar içinde pıhtılaşmayı engelleyerek kalp hastalıklarının oluşma riskini azaltır. Her gün 1 diş sarımsak yenilebilir.

Ceviz, fındık: Haftada 2 kez 6-7 fındık, 2-3 ceviz tüketmek kalbi güçlendirir.

Yeşil çay: Kalp hastalıklarını engeller.

Domates-karpuz: Likopen içeriği ile kalp atımını düzenler, kalbi güçlendirir.

Soya: Kalp hastalıklarından korur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek