Reklam
  • Reklam
Lavrov’a Erdoğan’dan Sert Yanıt

Lavrov'a Erdoğan'dan Sert Yanıt

"Afrin'i Suriye'ye teslim et" diyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a, "Kime teslim edeceğimiz en iyi biz biliriz." diyerek sert çıktı.

10 Nisan 2018 - 13:29

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Afrin'i Suriye'ye teslim et" diyen RusyaDışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a sert çıktı. Erdoğan, "Bu yaklaşım çok yanlış. Biz şu anda Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz" yanıtını verdi.

"BİZ YERİ GELDİĞİ ZAMAN AFRİN'İ BİZZAT TESLİM EDERİZ"

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'de şu anda başka ülkelerin kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye'ye teslimi konuşulsun. 'Oraları rejim verdi' ifadesi bizi ikna etmez. Biz yeri geldiği zaman Afrin'i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir; onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil." dedi.

LAVROV, "AFRİN'İ SURİYE'YE TESLİM ET" DEMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Afrin'de düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı hakkında bir soru yöneltilmişti.

Lavrov, soruya "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Afrin'i işgal etmek istediğini hiçbir zaman söylemedi. Nitekim biz de Afrin'deki durumu normalleştirmede en kolay yöntemin, Türkler buradaki hedeflerine ulaştıklarını söylediklerinde, bu bölgenin kontrolünün Suriye hükümetine geri verilmesi olacağına inanıyoruz" diyerek yanıt vermişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti