Reklam
  • Reklam
Kuru fasulyenin gaz yapmaması için ne yapmalıyız?

Kuru fasulyenin gaz yapmaması için ne yapmalıyız?

Kuru fasulye gelişim çağındaki çocuklara çok faydalı. Kemik yapısını güçlendiriyor ve vücudun gelişimini destekliyor. Kuru fasulye vücudun enerji ihtiyacını karşılıyor. Zihin ve beden yorgunluğunu azaltıyor. Bu çok sevilen lezzet gaz yaptığı gerekçesiyle pek çok kişi tarafından tercih edilmiyor. Peki kuru fasulye neden gaz yapıyor?

30 Mayıs 2018 - 17:00

Kuru fasulye, tam anlamıyla bir protein deposu. Sağlıklı beslenme diyetlerinde de rahatlıkla tercih ediliyor. İçerisindeki hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı, kırmızı etten bir eksiği olmağını gösteriyor. Özellikle vejetaryen beslenme için çok iyi bir alternatif.

Ayrıca, protein ve anorganik tuzlar açısından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor. Bağırsakları çalıştırıyor. Kalp ve damar tıkanıklığına karşı koruyucu özelliğe sahip. Bu nedenle kalp hastaları tüketebilirler.

Ayrıca, lifli bir gıda olduğu için de kalp krizini önlüyor. Gelişim çağındaki çocuklara çok faydalı. Çünkü kemik yapısını güçlendiriyor ve vücudun gelişimini destekliyor. Demir içeriğinin çok zengin olması nedeniyle gebelik döneminde tüketilmesi çok yararlı. Kuru fasulye vücudun enerji ihtiyacını karşılıyor. Zihin ve beden yorgunluğunu azaltıyor.

KURU FASULYE NEDEN GAZ YAPAR?

Bu yararlı yiyeceğin, gaz yapmasının asıl nedeni kuru fasulyeyi yanlış pişirmek. Öncelikle, fasulyeyi taş gibi maddelerden arındırın. Pişirmeden 24 saat önce üzerini geçecek kadar su ekleyin. Suyunuzu süzdükten sonra tencereye su koyup haşlayın. Kaynama sırasında oluşan beyaz köpükleri alıp atın. Bu köpükler fasulyenin gazıdır. Eğer kuru fasulyeyi bu şekilde pişirirseniz, yedikten sonra kuru fasulyenin gazı yüzünden rahatsızlık çekmezsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti