Reklam
  • Reklam
KÜRESEL ISINMAYA FOTOĞRAFLA DİKKAT ÇEKTİLER

KÜRESEL ISINMAYA FOTOĞRAFLA DİKKAT ÇEKTİLER

İzmir Göztepe Rotary Derneğinin, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile birlikte, organize ettiği “Küresel Isınma; Unutulan Gelecek” konulu 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçları açıklandı.

03 Şubat 2018 - 00:14 - Güncelleme: 03 Şubat 2018 - 00:29

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onayı ile İzmir Göztepe Rotary Derneği ve İFOD’un ortaklaşa organize ettiği “Küresel Isınma; Unutulan Gelecek” konulu 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belli oldu. Dünyada ve ülkemizde yaşanan küresel, toplumsal sorunlara dikkat çekerek, sosyal sorumluluk anlayışı ve farkındalık yaratma amacı ile dört yıldır düzenlenen yarışmanın teması bu yıl “Küresel Isınma” olarak belirlenmişti. Zsuzsanna FODOR (Fotoğraf Sanatçısı/ TV Programcısı – Romanya), Emel KARAKOZAK (EFIAP - Fotoğraf Sanatçısı – AFAD), Berna Kızıltan (Fotoğraf Sanatçısı, İzmir Göztepe Rotary Kulübü- İFOD), Yrd.Doç.Dr. A. Beyhan Özdemir (DEÜ GSF Fotoğraf Böl. Öğr. Üyesi – İFOD) ve Sema Özevin’den (Beykent Üni.İletişim Fak. Öğr. Gör. (EFIAP) Fotoğraf Sanatçısı/Kreatif Direktör) oluşan jüri 1700 fotoğraf arasında ödüle değer bulunanları seçmekte oldukça zorlandı.

 

Küresel ısınma ve onun getirdiği olumsuz etkileri, dünyanın unutulmaya aday güzelliklerini, gelecekte, sadece anılarda kalmaması için dünyamızı korumamız gerektiği gerçeğini vurgulayan, uluslararası platformda, amatör ve profesyonel 450 fotoğraf severin 1700 adet fotoğraf ile katıldığı yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı 1 Mart Perşembe günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sergi 22 Mart 2018 tarihine kadar gezilebilecek.

 

Yarışmanın kazananları şöyle;

 

FIAP Altın Madalya

Sudipto Das (Hindistan)

 

Gümüş Madalya

Mustafa Güloğlu (Türkiye)

 

Bronz Madalya

Nevzat Turgay Işıkgöz (Türkiye)

 

Yaratıcı kategoride;

FIAP Altın ve Gümüş Madalya

Lorant Csakany (Sırbistan)

 

FIAP Bronz Madalya

Çağlar Doğan (Türkiye)

 

Göztepe Rotary Özel Farkındalık Ödülü

Sergey Anisimov (Rusya)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti