Reklam
  • Reklam
KÜRESEL ISINMA FOTOĞRAF KARELERİNE YANSIDI

KÜRESEL ISINMA FOTOĞRAF KARELERİNE YANSIDI

İzmir Göztepe Rotary Derneği’nin, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile birlikte, organize ettiği “Küresel Isınma; Unutulan Gelecek” konulu 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasının kazananları törenle ödüllerini aldı.

10 Mart 2018 - 23:08 - Güncelleme: 11 Mart 2018 - 09:10

 

 

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) onayı ile İzmir Göztepe Rotary Derneği ve İFOD’un ortaklaşa organize ettiği “Küresel Isınma; Unutulan Gelecek” konulu 4. Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle verildi. Dünyada ve ülkemizde yaşanan küresel, toplumsal sorunlara dikkat çekerek, sosyal sorumluluk anlayışı ve farkındalık yaratma amacı ile dört yıldır düzenlenen yarışmanın teması bu yıl “Küresel Isınma” olarak belirlenmişti.

 

Ödül töreninde konuşan İzmir Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Tolga Uskuç, “Yaşadığımız küre sabit bir küre, hiçbir zaman büyümüyor, üzerinde yaşayan nüfus ise gün geçtikçe artıyor. İnsanın yaşamını sürdürebileceği alanlar aslında oldukça sınırlı. Bu alanda hem yiyeceklerimizi üretmemiz hem yaşayacağımız konutları yapmamız hem de işgücünü sağlayacak sanayiyi oluşturmamız gerekiyor. Küresel ısınmayla gelecekte bu alanların insana yetmesinde sıkıntı olma ihtimali çok yüksek. Kendi yaşam alanlarımızı, yeni nesillere bırakabileceğimiz mirasımızı tüketiyoruz. Bu yılki fotoğraf yarışmamızda bu konuya dikkat çekmek istedik” dedi.

 

Yarışmanın jüri üyelerinden olan İFOD üyesi Fotğraf Sanatçısı Berna Kızıltan ise, bu yılki yarışma temasıyla küresel ısınma ve onun getirdiği olumsuz etkilere, dünyanın unutulmaya aday güzelliklerinin gelecekte sadece anılarda kalmaması için dünyamızı korumamız gerektiği gerçeğine vurgu yapmak istediklerini dile getirdi.

 

Zsuzsanna FODOR (Fotoğraf Sanatçısı/ TV Programcısı – Romanya), Emel KARAKOZAK (EFIAP - Fotoğraf Sanatçısı – AFAD), Berna Kızıltan (Fotoğraf Sanatçısı, İzmir Göztepe Rotary Kulübü- İFOD), Yrd.Doç.Dr. A. Beyhan Özdemir (DEÜ GSF Fotoğraf Böl. Öğr. Üyesi – İFOD) ve Sema Özevin’den (Beykent Üni.İletişim Fak. Öğr. Gör. (EFIAP) Fotoğraf Sanatçısı/Kreatif Direktör) oluşan jüri uluslararası platformda, 33 ülkeden amatör ve profesyonel 550 fotoğraf severin 1700’ün üzerinde fotoğrafı arasından değerlendirme yapmakta oldukça zorlandı.

Yarışmanın kazananları ve sergilemeye değer bulunanlarının eserleri 22 Mart 2018 tarihine kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açık kalacak olan sergide görülebilecek.

 

Yarışmanın kazananları şöyle;

 

FIAP Altın Madalya

Sudipto Das (Hindistan)

 

Gümüş Madalya

Mustafa Güloğlu (Türkiye)

 

Bronz Madalya

Nevzat Turgay Işıkgöz (Türkiye)

 

Yaratıcı kategoride;

FIAP Altın ve Gümüş Madalya

Lorant Csakany (Sırbistan)

 

FIAP Bronz Madalya

Çağlar Doğan (Türkiye)

 

Göztepe Rotary Özel Farkındalık Ödülü

Sergey Anisimov (Rusya)

 Fotoğrafaltları:

 

  1. Ali-Berna Kızıltan, Kerem Kızıltan
  2. Oğuz Özkardeş, Nedim Atilla
  3. Haluk-Sevkan Soyuer
  4. Sezin Kızıltan
  5. Aslı-Tolga Uskuç
  6. Meltam Taşbakan, Nevzat Turgay Işıkgöz, Defne Taşbakan, Ece Taşbakan
  7. Meriç Kızıltan
  8. Türkan Başyiğit, Kamuran Gencer
  9. Berna Kızıltan, Beyhan Özdemir, Berna Nalçacı
  10. Gülsel Şeker, Benal Berke
  11. Melek Ersoy, Nihan-Barış Akyelli
  12. Esra Yeşilbaş, Tolga Uskuç
  13. Lorant Csakany, Berna Kızıltan, Nevzat Turgay Işıkgöz
  14. Yaratıcı Fotoğraf dalında birincilik kazanan Lorant Csakany ödülünü Tolga Uskuç, Guvernör Lütfi Demir, Berna Kızıltan, Sevkan Soyuer’den aldı
  15. Aylin Girgin, Tolga-Aslı Uskuç, Sevkan Soyuer, Berna Kızıltan
  16. Jüri  üyelerine teşekkür plaketi verildi
  17. İFOD Başkan Yardımcısı Nilgün Özdemir teşekkür plaketini Tolga Uskuç’tan aldı
  18.  Klasik Fotoğraf dalında bronz madalya kazanan Nevzat Turgay Işıkgöz ödülünü gelecek dönem başkanı Aylin Girgin’den aldı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti