Reklam
  • Reklam
"Kudüs’te yeni oldubittileri reddediyoruz"

"Kudüs'te yeni oldubittileri reddediyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'te yeni oldubittiler oluşturma gayretlerini reddediyoruz. Tüm ülkeleri Birleşmiş Milletler kararlarına, Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne saygı göstermeye davet ediyoruz." dedi.

15 Haziran 2019 - 18:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de düzenlenen Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (CICA) 5. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 "Aziz kardeşim" diye hitap ettiği Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ı, başarıyla sürdürdüğü dönem başkanlığından dolayı kutlayan ve Rahman'a misafirperverliği için teşekkür eden Erdoğan, toplantının bölge için hayırlara vesile olmasını diledi.

Zirve'nin bölgesel ve küresel hadiseler bağlamında kritik bir dönemde icra edildiğini belirten Erdoğan, "Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı'nın temelleri, aksakalımız Nursultan Nazarbayev'in vizyoner önerisiyle atılmıştır. Konferansımız, ortak çabalarımız sonucu içerikli, temsil kabiliyeti yüksek bir bölgesel foruma dönüşmüştür. Üye sayımızın artması bunun ispatıdır." diye konuştu. 

Bu vesileyle 27'nci üye Sri Lanka'ya "Hoşgeldiniz" diyen Erdoğan, 2 ay önce yaşanan menfur terör eyleminden dolayı bir kez daha Sri Lanka halkına geçmiş olsun dileklerini iletti ve dayanışma mesajı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Laos'un da konferansa gözlemci olarak katılmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türkiye'nin iş birliğinin derinleştirilmesi gerektiğine inandığını ifade eden Erdoğan, "Bu minvalde konferans yapılarının kurumsallaştırılması ve çalışmalarının yaygınlaştırılması amacıyla çalışma yapılabileceğini düşünüyoruz. Konferansı hep birlikte daha fazla sahiplenmemiz gerekiyor. Finansal destek sağlanmasının yanı sıra güven artırıcı önlemlerin uygulanmasına somut katkı ve aktif katılım, sahiplenmeyi artıracaktır. Takvime bağlı somut bazı hedefler belirlemek suretiyle bu alanlardaki çalışmalarımıza ivme kazandırabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti