Reklam
  • Reklam
"KÖRFEZ GEÇİŞİ PROJESİ’Nİ ENGELLEYEN CHP’DİR"

"KÖRFEZ GEÇİŞİ PROJESİ'Nİ ENGELLEYEN CHP'DİR"

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: "İzmir kamuoyuna ve basına yaptıkları açıklamalarda 'Körfez Geçiş Projesi'nin yanındayım' diyen CHP'li büyükşehir ve ilçe belediyelerinin, kapalı kapılar ardında ve mahkemelerde yaptıklarıyla projenin karşısında oldukları ortaya çıktı"

18 Temmuz 2018 - 15:57

 AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir kamuoyuna ve basına yaptıkları açıklamalarda "Körfez Geçiş Projesi'nin yanındayım" diyen CHP'li büyükşehir ve ilçe belediyelerinin, kapalı kapılar ardında ve mahkemelerde yaptıklarıyla projenin karşısında olduklarının ortaya çıktığını belirtti.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'in iki yakasını birbirine bağlayacak mega proje Körfez Geçiş Projesi'ne karşı İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi'nde açılan "ÇED iptal" davasında, bilirkişi raporlarının büyükşehir ve ilçe belediyelerinin projeye karşı duruşunu işaret ettiğini bildirdi.

Bilirkişinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve dört ilçe belediyesinin projeye karşı çekincelerini görüş yazılarıyla ortaya koyduğunu, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İzmir Ulaşım Ana Planı'nda İzmir Körfez Geçiş Projesi'ne yer verilmediğine dikkati çektiğini kaydeden Kaya, "İzmir kamuoyuna ve basına yaptıkları açıklamalarda 'Körfez Geçiş Projesi'nin yanındayım' diyen CHP'li büyükşehir ve ilçe belediyelerinin, kapalı kapılar ardında ve mahkemelerde yaptıklarıyla projenin karşısında oldukları ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda da görüldüğü üzere, Körfez Geçiş Projesi'nin önündeki tek engel başistemezükçü CHP'li Kocaoğlu ve yine CHP'li dört ilçe belediye başkanıdır." ifadelerini kullandı.

Kaya, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde hazırladığı, başbakanlığı döneminde de takip ettiği 35 proje içerisinde yer alan İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin açılan davalar sebebiyle hayata geçirilemediğinin altını çizerek, projeyle İzmirlilerin 6 dakikada hem karayolu, hem de raylı sistemle kentin bir yakasından diğer yakasına ulaşabileceklerini vurguladı.

Kocaoğlu'nun "Ben Körfez Geçiş Projesi'ni destekliyorum. Duymayan bir daha duysun, ben tüp geçişin tartışmasız yapılmasını istiyorum. Yapın kardeşim. Bu benim projem, neden engel olayım, projeyi benden çaldılar" şeklinde görüş bildirdiğini aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"Bir de çıkıp 'Yapın kardeşim' diyor. Sayın Kocaoğlu ve CHP'li belediyelerin yüzünden yapamıyoruz. Her şey bu kadar net. Yine İzmir Ulaşım Ana Planı'nda CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez Geçiş Projesi'ne yer verilmemesi ile yine CHP'li Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25.000'lik plana aktarılmamasının da ÇED iptalini gerektirdiği bilirkişilerce ifade edilmiştir. Bu bilirkişi raporuyla da ortaya çıktığı üzere, Körfez Geçiş Projesi'ne olumsuz görüş vererek, itiraz ederek, CHP'nin ön bahçesi kuruluşlara dava açtırarak projenin yapılmasını engelleyen CHP'dir, CHP'li belediyelerdir. İzmir Körfez Geçiş Projesi'ni engelleyenler daha önce iki defa dava açarak engelledikleri İnciraltı planlarını da yaptırmamak için her türlü çabayı gösterecekler. İyi olan, İzmir'in hayrına olan, İzmirlilerin menfaatine olan her şeye karşı çıktıkları gibi İnciraltı'nın planlanmasına da karşı çıkacaklardır. Daha önce açtıkları davalarla bunu net bir şekilde gösterdiklerini biliyoruz. Artık karar İzmirli hemşehrilerimizde. Ya bu istemezükçü çağdışı CHP zihniyetinden İzmir'i hep birlikte kurtaracağız, ya da Körfez Geçiş Projesi gibi büyük yatırımları gerçekleştirmeyi, İnciraltı Planları gibi büyük problemleri çözmeyi, bunların açtıkları davalara kurban edeceğiz. Söz de karar da İzmir'in."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek