Reklam
  • Reklam
KÖPRÜ ÇALIŞMALARI BİTMEK BİLMEDİ

KÖPRÜ ÇALIŞMALARI BİTMEK BİLMEDİ

İzmir Büyükşehir, Konak Pier önündeki köprüyü öngörülen 45 günlük sürede tamamlayamadı. Yükleniciye 35 gün süre uzatımı veren Büyükşehir, iş bilmezliğini gözler önüne serdi.

19 Eylül 2018 - 15:46

Metro sosyal yaşam kampüsü, tramvay gibi maliyeti milyonlarca lirayı bulan büyük yatırımları zamanında hizmete sokamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak'ta bu kadar da olmaz dedirten bir uygulamaya imza attı. Büyükşehir, 6 Temmuz'da bakım onarıma alıp yaya ulaşımına kapattığı Konak Pier Alışveriş Merkezi önündeki yaya köprüsünü öngörülen 45 günlük süre içinde tamamlayamayınca yüklenici firmaya neredeyse işin toplam süresi kadar süre uzatımı verdi.

Normal koşullarda 19 Ağustos'ta bitmesi öngörülen iş, büyükşehir belediyesinin öngörüsüzlüğü nedeniyle 23 Eylül'e uzatıldı. Böylece Büyükşehir toplam süresi 45 gün olan tadilat işine 35 gün ek süre uzatımı vererek alanında yeni bir rekora da isimlerini yazdırmış oldu.

Alışveriş merkezi ile Konak Meydanı arasındaki yaya bağlantısını sağlayan ve her gün on binlerce kişinin kullandığı yaya köprüsü öngörülen sürede tamamlanamayınca olan her zamanki gibi İzmirliye oldu. Yoğun araç trafiğinde karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar sıcak havada onlarca metre  fazla yürümesi gerekti. Konak Pier önünde karşıdan karşıya geçmek isteyen iki kadının kendisine 'Nereden geçebiliriz?' diye sorduğunu belirten Kökoğuz, şöyle konuştu:

"Büyükşehir'in iş bilmezliği vatandaşın günlük işlerini yapmasına mani oluyor. Belediyenin görevi kentte yaşayan insanların günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı hizmetleri hayata geçirmek iken maalesef İzmir'de tam tersi yaşanıyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek