Reklam
  • Reklam
KILIÇDAROĞLU, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİYLE BULUŞTU

KILIÇDAROĞLU, ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİYLE BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eryaman'da bir salonda düzenlenen "Çanakkale Şehitlerini Anma Toplantısı"nda, şehit ve gazi aileleri ile sivil toplum kuruluşlarının  temsilcileriyle bir araya geldi.

18 Mart 2019 - 13:33

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti  ve duayla başlayan toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin tarihin önemli sayfalarından birisi olduğunu söyledi

Bir ulusun ayakta kalma, yedi düvele karşı mücadele etme zaferi olan  Çanakkale'nin bağımsızlığı da perçinlediğini belirten Kılıçdaroğlu, bu günde şehitlerin ve gazilerin anıldığını kaydetti.

Çanakkale Zaferi'nin bir başka anlamının daha olduğunu, yedi düvele  karşı mücadele edilip, düşman Çanakkale Boğazı'ndan geçirilmezken, 3 yıl sonra 13  Kasım 1918'de aynı düşman kuvvetlerinin Çanakkale Boğazı'nı geçerek Dolmabahçe'ye  karşı gemilerini demirlediğini anlatan Kılıçdaroğlu, o tarihte İstanbul'da  bulunan Gazi Mustafa Kemal'in "Geldikleri gibi giderler" dediğini hatırlattı.

 Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İki tarihi niye hatırlattım? 1915'te çelik bir irade vardı. Milli  Kurtuluş Savaşı'nın ön sözü yazılmıştır orada. Gazi Mustafa Kemal ilk askeri  başarılarını orada elde etmiştir ve yedi düvele karşı mücadele edilmiştir. Düşman  gemileri püskürtülmüştür, bir başarı sağlanmıştır. Ama 3 yıl sonra bir kişinin  bir imzasıyla aynı gemiler tek kurşun atmadan gelip İstanbul'u işgal etmişlerdir.  Bir kişinin iradesinin bir devlete egemen olmasının tehlikesi nedir buna  dikkatinizi çekmek isterim. Eğer bir kişinin iradesiyle bir devlet, başkent işgal  ediliyorsa neden Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti, TBMM'yi kurduğunu hep beraber  oturup düşünmek zorundayız. TBMM'ye neden Gazi Meclis deniyor? Milli Kurtuluş  Savaşı'nı yöneten Meclistir Gazi Meclis. Bu gerçeği hiç kimsenin unutmaması  lazım."

Kılıçdaroğlu, Çanakkale Savaşı, Milli Kurtuluş Savaşı ve  Kuvayımilliye'nin ne anlama geldiğini herkesin çok iyi bilip çocuklarına  öğretmesi gerektiğini vurguladı.

Şehit yakınlarının, gazilerin siyasi görüşlerinin farklı olabileceğini  ancak ortak paydanın "bayrak, vatan, Türkiye" olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu,  beraber, huzur içinde yaşamanın önemine işaret etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti