Reklam
  • Reklam
KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'nda konuştu.

23 Ekim 2018 - 14:21

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasından satır başları:

"Dün emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili 'Davanızın takipçisi olmaya kararlıyız, Parlamento'dan geçmesi için her çabayı göstereceğiz' dedik.

Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili Yasin Aktay ne yapıyor? İstihbarata ve herkese haber veriyor."

NEDEN 5 GÜN BEKLEDİNİZ?

"5 Ekim, dünya medyası yazıyor 'İçeride öldürüldü' diye. MBS, Bloomberg’e açıklama yapıyor, Başkonsolosluk’ta Türkiye’nin arama yapmasına izin verilebilir. Peki arama ne zaman oluyor? 10 gün sonra.

Birinci soru: Neden 5 gün beklediniz?

İkinci soru: Konsolosluğun konutunda da arama yapılacak. 16 Ekim’de. Şu garip işe bakın, Konsolos elini kolunu sallayarak Suudi Arabistan’a gidiyor. Niçin müdahale edilmedi? Hunharca işlenen cinayetin faili ya da tanığı; neden serbest bırakıldı. Dokunulmazlığı var diyorlar, hikaye!

Dokunulmazlığı yok. Viyana Sözleşmesi'nin 42. Maddesi'nde açık madde var. Niye serbest bırakıyorsunuz? Kimden izin alıp gitti. Bu soruların cevabını bekliyoruz.

Cemal Kaşıkçı’yı öldürmek için Suudi Arabistan’dan ekip geliyor, öldürülüyor peki ne oluyor. Öldürenlerin tamamı elini kolunu sallayıp Türkiye’den ayrılıyor. Kuş değil katiller uçtu. Onurlu haysiyetli devleti bir çadır devletine dönüşmüştür.

İşin ucunda para olunca bütün bunlar oluyor mu acaba? Para yüzünden katilleri serbest bıraktı. Bu devletin onuruyla haysiyetiyle oynamak demektir.

'Türk üniversitelerinin tarihlerinin en özgür en bağımsız dönemlerini yaşıyor.’ Bu Erdoğan’ın söylediği söz. Zaytung haberi değil. Ama 19 Ekim’de tam tersini söylüyor. Türk üniversiteleri dünyanın en büyük 500 üniversiteleri arasında esamesi okunmuyor diyor. Demek ki bir şeyleri ihmal ettik diyor. Beyefendi siz hala kandırılıyorsunuz. Bir şey değil yaptığınız her şey yanlış."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı