Reklam
  • Reklam
KILIÇDAROĞLU: "İŞÇİLER EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI...

KILIÇDAROĞLU: "İŞÇİLER EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALSIN!"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hangi sendikayı tercih ederse etsin, biz işçilerin örgütlenmesini, bir güç olmasını, çalışmalarını, üretmelerini, kazanmalarını ve emeklerinin karşılığını almalarını isteriz." dedi.

18 Aralık 2018 - 13:15

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: İşçilerin emeklerinin karşılığını almalarını isteriz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki bazı genel başkan yardımcıları ve milletvekilleriyle Hak-İş Konfederasyonu'nu ziyaret ederek, Genel Başkan Mahmut Arslan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Sabah kahvaltısında Sayın Başkan ve arkadaşları bizi ağırladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Sofraları zengindi, tabii bizim en büyük arzumuz Türkiye'deki bütün sofraların zengin olması." ifadesini kullandı.

Çocukların okula aç gittiği bir ülkeyi hem duymak hem de yaşamak istemediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, halen binlerce çoçuğun kahvaltı yapmadan okula gittiğini belirtti.

Sofraları emek, alın teri ve üretimin zengin kıldığını, işçilerin çalıştığı, ürettiği, alın teri döktüğü sürece bütün sofraların zengin olacağını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hangi sendikayı tercih ederse etsin, biz işçilerin örgütlenmesini, bir güç olmasını, çalışmalarını, üretmelerini, kazanmalarını ve emeklerinin karşılığını almalarını isteriz. En büyük arzumuz budur. Asgari ücret konusunda bir komisyon şu anda görev yapıyorlar. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin olduğu bir komisyon. Komisyonun nasıl karar vereceğini bilmiyorum ama CHP belediyelerin ve o belediyelere bağlı şirketlerin tamamında 1 Ocak 2019'dan itibaren asgari ücret net 2 bin 200 lira olacak. Yeni bir belediye kazanırsak ocak ile mart arasındaki farkı da işçilere ödeyeceğiz. Biz 2 bin 200 liranın altında bir asgari ücreti kabul etmiyoruz. Bu arada anayasada işçilerin sendika kurma, bir sendikaya üye olma hakları var. Ama gelin görün ki Türkiye'de tam bunun tersi yaşanıyor. Flormar işçileri Kocaeli'de aylardır sendikalı oldukları için işlerine son verildi. Yani hak aradıkları için işlerine son veriliyor. Buradan Flormar'ın yöneticilerine de seslenmek istiyoruz; şirketin ana merkezinin bulunduğu ülkede bütün işçiler sendikalı, sanki Türkiye sömürge ülkesi burada işçiler sendikasız olacak. Niye olsun? Bunların anayasal haklarının tanınması lazım."

Anayasal olarak 3 ayda bir toplanması gereken Ekonomik ve Sosyal Konsey'in en son 5 Şubat 2009'da toplandığını aktaran Kılıçdaroğlu, "3 ayda bir toplanması gereken bir anayasal kurul, 10 yıldır toplanmıyorsa o ülkede demokrasi de anayasa da askıda demektir. İşçiler sorunlarını nerede dile getirecekler? Bir taraftan meydanlara çıkmayın diyorlar, öbür taraftan 3 ayda bir toplanması gereken bir yerde işçiler dertlerini anlatacaklar, burada da 'toplanmayacağız' diyorlar. Ne yapacak peki işçiler, dertlerini nasıl anlatacaklar." diye konuştu.

Hala binlerce işçinin taşeron olarak çalıştığını ve bunların tamamen kadroya alınması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bu ayıptan kurtulması gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "Herkesin işi, aşı, hak arama talepleri teslim edilmelidir." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı