Reklam
  • Reklam
KILIÇDAROĞLU: "ETİ GRAMLA ALIR OLDUK!"

KILIÇDAROĞLU: "ETİ GRAMLA ALIR OLDUK!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında engelli vatandaşları, maden kazalarını ve bir çok konuyu ele aldı.

04 Aralık 2018 - 14:06 - Güncelleme: 04 Aralık 2018 - 14:23

“Sokaktaki vatandaştan yurt dışındaki vatandaşlara kadar haklarını büyük ölçüde kaybeden başta engelli vatandaşlarımızın haklarına sahip çıkacağız. 11 bin 813 engelli kadrosu devlette bugün boş. Kendi yandaşları olunca bütün kapılar  açık engelli vatandaşlarımız olunca kapalı. Şimdi siz de o kapıları oy verip açacaksınız kardeşim

Maden kazalarında Türkiye Avrupa birincisi. Elin oğlu her türlü önlemi alıp aşağı indirir, biz işçiyi aşağı indirir işçi öldükten sonra tedbir alırız. Daha geçen gün beton blok viyadük çalışması sırasında işçilerin üzerine düştü. 3’üncü Havalimanı’nda çalışan işçilerin yakınları burada. Sizin çaba harcadığınız her saniyeden itibaren yanınızda olduk. Yasalardan kaynaklanan haklarınızı istiyorsunuz. Neden haklarınızı arıyorsunuz diye çıkardılar mahkemeye. Onların haklarına hukuklarına sonuna kadar sahip çıkacağız. 52 işçi hayatını kaybetti. 52 işçinin ölümlerini gizlediler. Onların hakkını bizim dışımızda hiç kimse savunmadı. Biz sadece işçinin hakkını savunmuyoruz. Ezilmesin bu insanlar. Bizim görevimiz halkın çıkarını savunmaktır. Sarayı değil halkı savunuyoruz biz.

Bir Ergenekon furyası vardı, 11 yılda bir fırtına estirdiler, kim konuştuysa darbeci dediler. 3 bin kişi tahkikata uğradı. 7 sanık hayatını kaybetti, 7 kişi kanser oldu. Savcı çıktı ‘Ergenekon’un varlığı ispat edilememiştir’ dedi. Ölenlerin hesabını kim soracak? O aileler o çocuklar ne olacak? Bunların tamamımın iftira olduğu ortaya çıktı. Kendi makam arabasını savcıya verdi. Çıktı sıkılmadan ben bu davaların savcısıyım dedi. Sarayda oturan savcıyı iyi bilin. Bizim o dönem genel başkanımız çıktı sen o davaların savcısı isen ben de avukatıyım’ dedi.

Eti gramla alan bir hale getirdiler bu milleti. Toplumu nasıl kandırmak istiyorlar. Diyorlar ki ki enflasyon kasım ayında düştü. Ne düştü, otomobil fiyatları düştü. Benzinli ve dizel otomobil. Patateste yumurtada soğanda fiyat düştü mü? düşmedi. Bunlardaki fiyat artışı binde 44 arttı. Vergileri düşürdüler enflasyon düştü.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti