Reklam
  • Reklam
KEREM ALİ SÜREKLİ 15 TEMMUZ GECESİ YAŞANANLARI KANAL İZMİR...

KEREM ALİ SÜREKLİ 15 TEMMUZ GECESİ YAŞANANLARI KANAL İZMİR TV'DE ANLATTI

Ak Parti 26. dönem İzmir milletvekili Kerem Ali Sürekli Kanal İzmir TV'de Politik Gündem programına konuk oldu.

14 Temmuz 2018 - 14:22 - Güncelleme: 14 Temmuz 2018 - 14:53

Kanal İzmir TV'de Rıdvan AKGÜN'ÜN konuğu olan 26.dönem AK PARTİ İzmir milletvekili Kerem Ali SÜREKLİ 2 yıl önce Türkiye'nin bir işgal hareketiyle karşı karşıya kalması sonucu yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi hakkında o geceyi şöyle anlatıyor;

"15 Temmuz Türk Tarihi açısından çok acı bir olay ama başarıyla,azimle milletin reaksiyonu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla siyasi tarihe geçmiş bir gündür. O gün ben İzmir'deydim  dönemin Emniyet Müdürü Celal UZUNKAYA'NIN anılarında da var. O gün biz Atilla KAYA ile tarihi bir çalışma yaptık. Olay duyulur duyulmaz 22.00 sularında valilik makamına gittik. Valimizin başkanlığında dönemin emniyet müdürü,jandarma komutanı ile beraber bu olayı koordine ettik. Sabaha kadar ciddi çalışmalar yaptık." dedi.

Bu kötü geceyi bir anıyla noktalamak isteyen SÜREKLİ; " Sabaha karşı bütün çalışmaları yaptık. Gece 150 bine yakın insan vardı. Her türlü tedbir alındı,tutuklamalar yapıldı. Müthiş bir devlet ve millet aracılığıyla el ele verip çalışmalar yaptık. Sabaha karşı bize bir bilgi geldi. Helikopterlerle suikast amaçlı Cumhurbaşkanımızın tatil yaptığı yeri duymuştuk ve o helikopterlerin geri dönüşte olduğu rotalarının İzmir olduğu bize bildirildi. Birinci bilgi buydu ikinci bilgi ise Foça'dan gemilerin hareket ederek körfeze geldiği, ama helikopterler etkisiz hale getirildi eğer ulaşılsaydı tarama operasyonu olacaktı. Gemiler de körfeze gelip karayı bombalarlardı bunu bize ifade ettiler. Bu bilgiyi verenlerin bir de önerisi vardı. Derhal yerimizi değiştirip güvenli bir yere geçmemizi bizlere söylediler. Orada herkes o fikre katıldı. Daha sonra herkesin verdiği tepki hiçbir yere gitmiyoruz dışarıda insanlar varsa hep beraber olsun diye bir düşünce oluştu. Oy birliğiyle karar aldık,bekledik ve gelmediler." diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti