Reklam
  • Reklam
"KAZANAMAZSAM SİYASETİ BIRAKIRIM"

"KAZANAMAZSAM SİYASETİ BIRAKIRIM"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yavaş, seçimi kazanamazsa ne yapacağı sorusuna, "Siyaset son, yani gayet netim ben. Yeter. Yeter" yanıtını verdi.

06 Mart 2019 - 14:16

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ülkücü kökenli bir siyasetçi. MHP'den iki dönem Beypazarı Belediye Başkanı seçildi. Ankara'nın bu küçük ilçesinin kendine özgü mimarisi olan tarihi konaklarını restore ettirip, ilçeyi bir turizm merkezi haline getirmesi, onu Türkiye'nin tanınan belediye başkanları arasına taşıdı. Sonrasında MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu ancak seçilemedi.

MHP ile yollarını ayırdıktan sonra 2014 yerel seçimlerinde bu kez CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ancak AKP adayı Melih Gökçek karşısında seçimi kaybeden Yavaş, bir kez daha CHP'den aday oldu.

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Yavaş, Ankaralılardan sadece bir dönem için belediye başkanlığı istiyor. Yerel seçimlere artık 1 aydan az süre kala siyaset iklimi iyice sertleşirken, Yavaş mümkün olduğunca rakipleri ile siyasi polemiğe girmek istemiyor. "Muhtar seçimi neyse, belediye başkanlığı seçimi de aynıdır" diyen Yavaş, Türkiye'nin ekonomik sorunlarla uğraştığı bir dönemde, "çılgın projelere para yatırmak" yerine Ankara'yı ekonomik yönden kalkındırmayı "birinci vazife" olarak belirlediğini söylüyor.

Yavaş, belediye başkanı seçilmesi halinde, CHP'den ayrılacağı iddialarına "Bu konuda gayet netim: Görev süremin sonuna kadar CHP'de tabii ki devam edeceğim" yanıtını verdi. Seçilememesi halinde ise siyasete nokta koyma konusunda kararlı.

Ankaralı sizi uzun süredir tanıyor, Beypazarı Belediye Başkanlığınızdan tanıyor. Sonrasında MHP'den aday oldunuz, 2014'te de CHP'den adayıydınız ve tekrar CHP'nin adayısınız. Bu arada CHP'den ayrıldınız, hatta siyaseti bıraktığınız yorumlarına neden oldu. Mansur Yavaş'ı yeniden seçim sahasına döndüren etken ne oldu?

Mansur Yavaş: Evet. Etkenlerin en başında yerel seçimler yaklaşırken, gazetelere yansıyan seçim anketleri. AK Parti'nin anketinde de seçmenin Mansur Yavaş'ı belediye başkanı görmek istediği ortaya çıktı. CHP, MHP ve İYİ Parti'nin yaptırdığı bütün anketlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için benim ismim telaffuz edildi. Öyle olunca da açıkçası herhalde Ankara halkından bir talep var dedik ve aday olduk.

Bir yandan da çok sert bir seçim yarışı geçiyor. Özellikle HDP'nin Ankara'da aday çıkarmaması, sizin ittifakın adayı olmanız, karşı tarafta sürekli, işte sayın Bahçeli'de en son söyledi, "Türkiye düşmanlarının arkasında yer alan CHP adayı seçilemeyecek Ankara'da" dedi. Sizce kaygısı mı sonucu belirleyecek, ekonomik kaygılar mı belirleyecek?

Yavaş: Bir muhtar seçimi neyse belediye başkanı seçimi de aynıdır. Ben öyle bakıyorum. Her seçim bu tür sözler ediliyor. Ama ertesi gün göreve kim gelirse işine bakıyor, işine devam ediyor. Gerçekten muhtarlara soruyorum, diyorum ki rakibiniz var mı? "Var" diyorlar, hem de kaç tane. Peki birbirinize böyle ağır dil kullanıyor musunuz? "Olur mu öyle şey?" diyorlar. Dolayısıyla yerel seçimlerde, belediye başkanlığı seçiminde bu tür sözlerin yapılmaması lazım. Mümkün olduğu kadar ben üslubumu bozmadan, yine Ankara halkının karşısında, sorunlarını nasıl çözeceğimi söylemekle yetiniyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti