Reklam
  • Reklam
KAT KARŞILIĞI ORANLARI DÜŞMELİ

KAT KARŞILIĞI ORANLARI DÜŞMELİ

ARSA SAHİPLERİ VE MÜTEAHHİTLER KARŞI KARŞIYA GELİYOR Dövizdeki bu spekülatif artış ve doların stabil olmaması sonucunda artan fiyatları belirten İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan AKGÜN, özellikle inşaat maliyetlerinin yüksekliğini vurguladı.

14 Ağustos 2018 - 17:04 - Güncelleme: 14 Ağustos 2018 - 17:11

Arsa maliyetlerinde müteahhitler ve arsa sahiplerinde yeni bir anlaşma olması gerektiğini dile getirdi. Kat karşılığı oranlarının çok yüksek olmasından dolayı bu oranların %50'lerden ziyade %40'lara %35'lere çekilmesi gerektiğini ifade etti.

 Bunun aksine gidilirse inşaat sektöründe adım atılamayacağının altını çizen AKGÜN, maliyetlerin çok yüksek olduğundan dolayı kimsenin konut satın alamayacağını belirtti. Böyle olunca da kat karşılığı sözleşmelerde müteahhitlere arsalarını veren vatandaşlar kat karşılığı oranlarını düşük seviyelere çekmek zorunda olduklarını vurguladı.

Akgün, önümüzdeki günlerde inşaat maliyetlerindeki artışın ana faktörü dövizdeki yükselmelerden dolayı olumsuz etkileşime ilave olarak kat karşılığı oranlarının yüksekliği arsa sahipleri ve müteahhitleri karşı karşıya getirecek, verilen tahütler de gecikmeler yaşanacaktır.

İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün, sektörde aktif olan tecrübesiz müteahhit enflasyonu olduğunu piyasanın kapanmasıyla birlikte sektöre giren ve fırsatlardan istifade etmeye çalışan bu tip inşaat şirketlerinin tek tek kapanacağını ifade etti.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti