Reklam
  • Reklam
"KAŞIKÇI CİNAYETİNİN SES KAYITLARINI DİNLEDİK"

"KAŞIKÇI CİNAYETİNİN SES KAYITLARINI DİNLEDİK"

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada istihbaratının Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını dinlediğini söyledi. Daha önce Fransa Dışişleri Bakanı kendilerine ses kayıtlarının verilmediğini söylemişti.

12 Kasım 2018 - 14:19

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada istihbaratının Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını dinlediğini açıkladı.

Ses kayıtlarını kendisinin dinlemediğini ifade eden Trudeau, "Kanada istihbarat servisi bu konuyla ilgili olarak Türk istihbaratıyla çok yakın çalışıyor ve Türkiye tarafından bu konuda bilgilendirildi. Birkaç hafta önce ve Paris'te Erdoğan'la görüşmeler yaptım. Fikir alışverişinde bulunduk ve ona Kaşıkçı durumuna karşı verdiği güçlü yanıt nedeniyle teşekkür ettim." Dedi.

Trudeau ayrıca konuyla ilgili olarak müttefik ülkelerle birlikte çalıştıklarını ve kendileri gibi düşünen ülkelerle atılacak bir sonraki adım için görüştüklerini belirtti.

Gün içerisinde Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian yaptığı açıklamada, Fransa'ya ses kayıtlarının verilmediğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'e gitmeden önce havaalanında yaptığı açıklamada, "Biz tapeleri verdik, Suudi Arabistan'a da verdik, Amerika'ya da verdik, Almanlara, Fransızlara, İngilizlere, hepsine verdik. Buradaki konuşmaları filan onlar da dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok" demişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti