Reklam
  • Reklam
Karşıyaka’nın ‘Çocuk Belediyesi’ yola çıkıyor!

Karşıyaka’nın ‘Çocuk Belediyesi’ yola çıkıyor!

Karşıyaka Belediyesi, ilçe yönetiminde çocuklara doğrudan söz hakkı tanımak amacıyla ‘Çocuk Belediyesi’ kuruyor. Seçimle başkan ve meclis üyelerini belirleyecek olan çocuklar, karar alma süreçlerinde aktif olarak görev alıp hayal ettikleri gibi bir kent yaratmak için proje ve çözümler üretecek.

23 Haziran 2019 - 21:21

SON BAŞVURU 30 HAZİRAN

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın açıkladığı ilk projelerden biri olan ve çocukların kent yönetimine katılımını sağlamayı hedefleyen ‘Karşıyaka Çocuk Belediyesi’nin kuruluşu için çalışmalar başladı. Karşıyaka’da yaşayan 10-14 yaş aralığındaki tüm çocuklara açık olan projede yer almak için 30 Haziran 2019 tarihine kadar, Karşıyaka Belediyesi Vecdi Altay Çocuk Kulübü’ne başvuru yapılabilecek.

ÇOCUKLAR SANDIĞA GİDECEK

Başvuru aşamasının tamamlanmasının ardından, aday olacak katılımcılar arasından seçimle ‘Çocuk Belediye Başkanı’ ve ‘Çocuk Belediye Meclisi Üyeleri’ belirlenecek. Başkan Tugay ve ekibi ile birlikte kenti yönetecek olan çocuklar; düzenli olarak toplantılar yapıp fikir ve önerilerini tartışacak, düşüncelerini özgürce ifade etme imkanı bulacak. Karşıyaka Belediyesi’nin çalışmalarına ve karar alma mekanizmalarına çocukların da katılımı sağlanacak. Proje aracılığıyla çocuk haklarını koruyan bir belediye yapısı hedeflenirken, toplumsal bilinç oluşturmak adına da önemli bir adım atılmış olacak.

SEFERİHİSAR MODELİ

Çocuk Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer aldığını vurgulayan Başkan Tugay “Seferihisar’da Tunç Soyer’in başarıyla uyguladığı modelin bir benzerini hayata geçireceğiz. Çocukların karar alma ve bize uygulatma yetkisi olacak. Vecdi Altay Çocuk Kulübümüz de diğer yandan aynı şekilde çalışmalarına devam edecek. Çocuklarımızın ileride başarılı insanlar olmasını istiyorsak onlara kulak vermeyi, kararlarına saygı göstermeyi öğrenmemiz gerekiyor. Kendilerinde bu özgüveni hisseden, karar alma beceresini kazanan çocuklar gelecekte bu ülkeyi yönetecek, güzelliklere boğacaklar. Ben onlardan çok şey bekliyorum. Kentlerine sahip çıksınlar. Gördükleri aksaklıklarla, çocukları ilgilendiren problemlerle ilgili bize yol göstersinler. Çocuklarımıza güveniyor, el ele çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

‘Karşıyaka Çocuk Belediyesi’ne katılım için 30 Haziran’a kadar devam edecek olan başvuru sürecine ilişkin, Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde bulunan Vecdi Altay Çocuk Kulübü’nden ve 0232 364 14 28 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilir.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...