Reklam
  • Reklam
Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne muhteşem açılış!

Karşıyaka Çocuk Şenliği’ne muhteşem açılış!

Karşıyaka Belediyesi tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘27. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği’, muhteşem bir şölenle başladı. Açılış kortejine, 7 ülkeden 129 konuk çocuk ile birlikte her yaştan binlerce Karşıyakalı katıldı. Şenlik coşkusu, çocukların yöresel gösterileriyle zirveye çıktı.

20 Nisan 2019 - 13:49

KARNAVAL GİBİ KORTEJ

Uluslararası 23 Nisan Karşıyaka Çocuk Şenliği, 27’nci kez dünya çocuklarını Karşıyaka’da buluşturdu. Azerbaycan, Bulgaristan, KKTC, Kosova, Makedonya ve Moldova’dan yabancı çocuklar ile Ankara’dan Kuzeyin Uşakları Halk Dansları Topluluğu’nun konuk olduğu şenlik, karnaval havasındaki kortejle başladı. Yöresel kıyafetleriyle Karşıyaka Çarşı’da yürüyen çocukların heyecanına, Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay ile binlerce Karşıyakalı da ortak oldu. Belediye Bandosu şarkı ve marşlarla korteje eşlik etti. Çevre apartmanlarda oturan vatandaşlar ve esnaf da alkışlarla bayram sevincini paylaştı. Çarşı içinde sergilenen yöresel oyunlar ilgiyle takip edilirken, açılış töreni ise yine büyük coşkuyla, Atatürk, Annesi ve Hakları Anıtı önünde gerçekleştirildi. 
 

KARDEŞLİK BULUŞMASI
 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, içeriği ve anlamı bakımından, dünyada ilk ve tektir. 23 Nisan, ulusal egemenliğin onuruyla, onu var eden ulusun çocuklarına bayram olarak armağan edildi. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu konuda da dünyaya örnek oldu. Karşıyaka uzun yıllardan beri, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne ev sahipliği yapmaktadır. Bu yıl, bu güzel idealin ve çağrının sözcüsü sizlersiniz.
Değişik uluslardan gelen sizler, bu anlamlı kardeşlik buluşmasıyla, tüm dünyaya örnek oluyorsunuz. Tüm dünya çocuklarına Karşıyaka’dan selam olsun! Yaşasın 23 Nisan, yaşasın barış ve kardeşlik, yaşasın çocuklar!” dedi.

ŞÖLEN SÜRÜYOR

Şenlik kapsamında konuk çocuklar bugün (20 Nisan) saat 15.00 itibariyle Karşıyaka İskele, Alaybey İZBAN girişi ve Mavibahçe’de gösterilerini sergileyecek. 22 Nisan Pazartesi günü de Karşıyaka Çarşı ve Bostanlı Balıkçı Parkı’ndaki gösterilerin ardından, saat 19.30’da Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde ‘Balkan Gecesi’ düzenlenecek. 23 Nisan’da ise çocukların Kaymakam, Belediye Başkanı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne yapacağı makam ziyaretleri ve okullardaki törenler ile başlayacak final etkinlikleri, öğle saatlerinde Mavibahçe’deki şölen ile son bulacak. Gösterilerde Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Smyrna Koreografi Topluluğu da görev alacak. Misafir çocuklar 24 Nisan’da Karşıyaka’dan ayrılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...