Reklam
  • Reklam
KARŞIYAKA ÇEVRE PLATFORMU BAŞKANI AV. MEHMET ALİ TUNÇAY NET...

KARŞIYAKA ÇEVRE PLATFORMU BAŞKANI AV. MEHMET ALİ TUNÇAY NET KONUŞTU "YAMANLAR ÇÖPLÜK OLMAYACAK"

KARŞIYAKA ÇEVRE PLATFORMU, İzmir'in çöplerinin Yamanlar Dağına taşınması ve burada tesis kurulmasını protesto etti... İzmir Barosu Avukatlarından Mehmet Ali Tunçay'ın başkanlığını yaptığı Karşıyaka Çevre platformu üyeleri Yamanlar dağına çıkarak çöp dökülmesi öngörülen yerde açıklamalarda bulundular...

17 Mart 2019 - 15:52

Başkan Mehmet Ali Tunçay, Yamanlar’da yapılması düşünülen “kuzey bölgesi atık değerlendirme ve berteraf tesisi projesi”nin karşıyaka’ya ve izmir’e zarar vereceği, sağlık şartlarına uygun olmadığı açıkça anlaşılmaktadır açıklamasında bulundu.

Karşıyaka çevre platformu olarak karşı çıkmamızın nedenleri;

  1. Bu tesis yapıldığı zaman, izmir’in ilçeleri dahil, bütün çöpü yamanlar’da biriktirilecektir. bunun için kurulacak tesisin yeri uygun değildir.

  1. Tesisin yapılacağı yer, karşıyaka yerleşim yerinin kuzey tepesinde kurulacağından; rüzgarla biriken çöplerin tozunun karşıyaka ilçesi üzerine yayılacağı gerçektir. ayrıca çöp kokusunun da izmir’den duyulacağı bilinmektedir.

  1. Tesisin kurulacağı yerde izmir’in 3 doğal suyundan biri olan yamanlar suyu kirlendiğinden, bu suyun kullanılması mümkün olmayacaktır. bu tesisin kurulacağı yerdeki toprak, su geçirimine müsait olup, içecek, su ile karışması mümkündür. bu sebepler, bu projenin yanlış olduğunu göstermektedir.
  2. İzmir’de çöp tesisi yapılabilecek birçok yer varken, izmir’in en güzel ilçesi olan karşıyaka ilçesinin tepesinde çöp tesisi yapılması doğanın katli olacaktır.
  3. Çöpün izmir’in birçok yerinden taşınması sonucu, karşıyaka trafiğini taşıma araçları karşıyaka’nın ve izmir’in trafik düzenini olumsuz etkileyecektir.
  4. Çöp tesisi yapılması düşünülen yere yakın göğüs hastalıkları hastanesi de bu tesisten zarar görecektir.

Görüldüğü gibi, çöp tesisinin karşıyaka’da yapılması sağlık şartlarına, trafik düzenine, temiz suyun kirlenmesine aykırı olduğundan çöp tesisinin yapılmasına kesinlikle karşıyız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti