Reklam
  • Reklam
KARŞIYAKA BU YIL DA ZİRVEDE !!

KARŞIYAKA BU YIL DA ZİRVEDE !!

İnsan odaklı hizmet ve projeleriyle fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, İnsani Gelişme Vakfı tarafından yapılan araştırmada, İzmir ve Ege Bölgesi’nin en başarılı ilçe belediyesi oldu. Türkiye genelinde de 7. sıraya yerleşen Karşıyaka’nın ödülü, İstanbul’da düzenlenen törenle takdim edildi. Başkan Akpınar “Yaptığımız hizmetlerin tarafsız kuruluşlarca ödüllendirilmesi gurur verici” dedi.

14 Kasım 2018 - 12:18

BELEDİYELERİN KARNESİ HAZIRLANDI

Belediye hizmetlerini daha etkin hale getirmek ve halkın yaşam standartlarını artırmak için çalışmalar yürüten İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), bu yıl ikinci kez Türkiye’deki ilçe belediyelerinin karnesini hazırladı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde yapılan ‘İnsani Gelişme Endeksi’ çalışmasına, ülke çapında nüfusu 150 bin ve üzeri olan 186 belediye dahil edildi. Yönetim, şeffaflık, sosyal yaşam, eğitim, sağlık, ulaşım, altyapı ve çevre gibi objektif göstergeler içeren 65 kıstas üzerinden inceleme ve araştırmalar yapıldı.

TÜRKİYE ÇAPINDA BÜYÜK BAŞARI

İstanbul Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen törenle açıklanan sonuçlara göre; İzmir ve Ege Bölgesi’nin zirvesinde, geçen yıl olduğu gibi yine ‘Karşıyaka Belediyesi’ yer aldı. Karşıyaka, Türkiye genelinde de yükseliş göstererek pek çok önemli ilçeyi geride bıraktı ve 7’nci oldu. Hazırlanan raporda, ülke genelindeki ilçeler -insani gelişme düzeyine göre- yeşil, sarı, mavi ve kırmızı bölge olmak üzere dört ana grupta toplanırken, Karşıyaka Belediyesi ‘Yeşil Bölge’ olarak adlandırılan ‘Çok Yüksek İnsani Gelişme Grubu’na dahil edildi.

BAŞKAN AKPINAR: GURURLUYUZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “4,5 yıla sığdırdığımız önemli ödüllere bir yenisini daha eklemenin ve ülkemizde çok yüksek insani gelişme performansı gösteren sayılı ilçeler arasında yer almanın onurunu yaşıyoruz. Yaptığımız hizmetlerin İNGEV gibi tarafsız kuruluşlarca değerlendirilip ödüllendirilmesi gurur verici. Halkımızın yaşam standardını artırmak ve daha yaşanabilir bir kent yaratmak için çalışmaya, her işimizle Türkiye’ye esin kaynağı olmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek