Reklam
  • Reklam
Karataş’tan : Gizli zam açıklaması

Karataş’tan : Gizli zam açıklaması

MHP İl Başkanı İZBAN’da devreye giren yeni sistemi eleştirdi. Yazılı bir açıklama yapan Karataş eleştirilerini ve sorularını 4 maddede topladı ve “Yaptığınız Gizli Zammı Anladık da Bari Vatandaşın Yaşayacağı kargaşanın önüne geçin” ifadelerini kullandı.

21 Şubat 2018 - 12:37

İZMİR - İzmir’de toplu ulaşımın can damarı ve ülkenin en büyük kent için banliyö hattı İZBAN’da 25 kilometreyi geçen seyahatler için daha fazla ücret ödenmesi gerektiren artı para sistemiyle ilgili tartışmalar devam ediyor.

 

Geride kalan hafta yürürlüğe giren sistemde seyahat 25 kilometreden fazlaysa, tam biletlerden kilometre başına 7 kuruş, öğretmenlerden 5 kuruş, öğrenci ve 60 yaş biletlerinden ise 4 kuruş tahsil edilerek blokaj kaldırılıyor.

Sistem beraberinde birçok sıkıntıyı da getirirken, tartışmalarda MHP İl Başkanı Necat Karataş da topa girdi.

Karataş yazılı bir açıklama yaparak, “Yaptığınız Gizli Zammı Anladık da Bari Vatandaşın Yaşayacağı kargaşanın önüne geçin” mesajı verdi.

Karataş şunları söyledi:

15 Şubat tarihinde uygulamaya geçilen İzmir Banliyö Treninde (İZBAN) “Artı Para” sistemi beraberinde bir çok sıkıntıyı getirdi.

 

Yeni uygulamaya göre 25 kilometreye kadar olan seyahatler yine 2.86 lira ödenerek yapılıyor. Ancak sonrasında gidilen mesafenin ücreti de ödeniyor. Artı para uygulaması, yolcunun İZBAN’a biniş yapabilmesi için, biniş yapacağı istasyondan gidebileceği en uzak mesafedeki istasyonun ulaşım ücretinin İzmirim Kart’ında olmasını gerektiriyor. Yolcunun turnikeden geçişi sırasında gidebileceği en uzak istasyonun ulaşım ücreti kartında bloke ediliyor. Yolcu 25 kilometreye kadar bir seyahat yaptıysa indikten sonra artı para makinesi yardımıyla kartındaki blokajı kaldırıyor. Seyahat 25 kilometreden fazlaysa, tam biletlerden kilometre başına 7 kuruş, öğretmenlerden 5 kuruş öğrenci ve 60 yaş biletlerinden ise 4 kuruş tahsil edilerek blokaj kaldırılıyor. Buraya kadar her şey normalmiş gibi gözüküyor da;

 

1. 25 Kilometre sonrası yolculuk yapanlardan alınan ücret bir gizli zamdır.

2. Her binişte ulaşım kartlarından en uzak mesafenin ücreti kadar kartında bakiye olması zorunluluğu ise; öğrencisi, gariban vatandaşı günlük yüklemeyi zor yaptıkları kartlarına fazlalık ücretin yüklenmesini nasıl yapabilecekler? Bu mudur sizin sosyal belediyecilik anlayışınız?

3.  Zaten yetersiz olan sistemde insanlar yoğunluktan üst üste yolculuk ederken şimdi de binerken ve inerken turnikelerdeki kart okutma zorunluğundan dolayı yaşadığı stresi ne yapalım? Gerek işe giderken, gerek evine dönerken insanlarımızı sıkıntıya somak zorunda mısınız?

4. Bu sorunun ve sıkıntının neticesinde yolcular ve güvenlik görevlileri arasındaki yaşanan arbede daha vahim sonuçlara ulaşması ihtimalini neden düşünmüyorsunuz? Bu uygulamadan vazgeçmeniz için arzu edilmeyen tatsız bir hadisenin yaşanması mı gerekiyor?

Ben Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş olarak değil, İzmir seven, İzmir aşığı bir vatandaş olarak; Yaşamaktan bıktırdığınız bu insanların sorununu ve sıkıntısını bir an önce ortadan kaldırıp düzeltmenizi İzmir halkı gibi bizlerde beklemekteyiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti