Reklam
  • Reklam
KANGAL KÖPEĞİNE SOĞUK DUŞ

KANGAL KÖPEĞİNE SOĞUK DUŞ

Soğuğa karşı dayanıklılığı ve sıcak havayı sevmemesiyle bilinen Sivas'ın dünyaca ünlü Kangal köpeklerine, aşırı sıcaklarda soğuk duş önlemi alınıyor.

27 Temmuz 2018 - 12:25

Sivas'ta İl Özel İdaresi İç Anadolu Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi'ndeki Kangal köpeklerine, kavurucu sıcaklardan etkilenmemeleri için soğuk suyla duş yaptırılıyor, buzlu süt ve soğuk su veriliyor.

Yurt genelinde etkisini gösteren sıcak havadan, yaklaşık bin 600 metre yükseklikteki Meraküm'de kurulan Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezinde yetiştirilen Kangal köpekleri de etkileniyor.

Gün boyu aralıklarla soğuk suyla duş aldırılan Kangal köpeklerine, sıcağın etkisini azaltmak için buzlu süt ve su veriliyor.

İl Özel İdaresi İç Anadolu Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi'nin işletmecisi ve Kangal köpeği uzmanı Hüseyin Yıldız soğuğa dayanıklılığıyla bilinen Kangal köpeklerinin sıcak havadan olumsuz etkilendiğini söyledi.

Yıldız "Sıcak, Kangal köpeğini en çok vuran şeydir. Kangal köpeği, temmuz, ağustos hatta eylül ayının ortalarına kadar sıcaktan olumsuz etkilenir. Dokuları güçlü, muhafazaları kuvvetli ve yağ tabakaları çok yaygın olduğu için Kangal köpekleri sıcaktan olumsuz etkileniyor. Baştan başlayıp sırt kısmına kadar, kuyruk sokumuna kadar mutlaka suyla şoklama yapılmalı. Bu uygulama 5-6 dakika olmalı. Bu uygulamaya kafadan başlamak lazım. Soğuk, sıcak geçişlerini önemsemeniz lazım. Mesela ağırlıklı 10.00-12.00 ile 12.00-16.00 saatleri arasında şoklama yapılmalı. Köpeklerin içtiği su soğuk tutulmalı ve suların içerisine buz kalıpları konulmalı. Eğer daha iyi imkanlara sahipseniz yumurta sarısıyla birlikte buzlu süt içirin." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti