Reklam
  • Reklam
Kanal İzmir TV’de Bilal Doğan’dan Kocaoğlu ve Yücel’e...

Kanal İzmir TV'de Bilal Doğan'dan Kocaoğlu ve Yücel'e yanıt

Kanal İzmir TV'de yayınlanan Gündem Özel'in konuğu İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan oldu. Doğan son günlerde kentte tartışılan bir çok konuyu ele aldı.

15 Mart 2018 - 15:06

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Kanal İzmir Tv'de Gündem Özel programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İzmir ulaşımı başta olmak üzere bir çok konuyu değerlendiren Doğan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in İzmir Ticaret Odası Başkan seçimleri hakkında yaptığı yorumları da sert bir dile eleştiride bulundu.

Doğan'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde: "

ŞENGÜL YOĞUN TEMPONUN ÜSTESİNDEN GELECEKTİR

İl Başkanımız Aydın Şengül; tecrübesi, birikimi, deneyim yüksek birisidir. Daha önce de bu görevi yapmış olduğu için il teşkilatımıza heyecan getirdi. Yoğun bir gündemi var, il ve ilçe kongreleri var. Bilgi ve donamıyla bunların üstesinden gelecek.

BÜYÜKŞEHİR SADECE 44 KM RAYLI SİSTEM YAPTI

İZBAN Selçuk'tan başlayıp Aliağa'ya kadar giden 136 km raylı bir sistem. Bunun tamamını Türkiye Demir Yolları yapmıştır. Bu sistemin yüzde 50'si Büyükşehir yüzde 50'si Devlet'e ait. Devlet denetim kurulunda 8 kişiyle kuruldu. Oy birliğiyle bütün kararlar alınıyor. İzmir Metro'sunun 20 kilometresinin 7,2 kilometresi yine Devlet Demir Yolları'na ait. Büyükşehir 5, buçuk kilometrelik raylı sistemi 7 yılda yapabildi. Büyükşehir kentimize sunduğu raylı yaklaşık 44 kilometrelikdir.

SİNYALİZASYON SEFERLERİ 6 DAKİKADA BİR ÇALIŞIYOR

Sinyalizasyon konusunda yapılması gerekin her şey yapıldı. Sinyalizasyon uygulaması her 6 dakikada bir hizmet veriyor. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir sistem yok. Aziz Kocaoğlu Aydın Şengül'e sunduğu dosyada bu da vardı ve bunun üzerinde çalışmalar devam ediyor. Beceriksizliğini, yeteneksizliğini ufuksuzluğunu başka yöne çekmek istiyor. Sinyalizasyon sistemi sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Hızlı tren seferleri adapte olması için raylarda çalışmalar var. Aziz Kocaoğlu istese de istemese de bu sistem de hayata geçecek.

OTOBAN SİSTEMİ UYGULANSIN

İZBAN problemi ve artı para sorunu var. Bunlar farklı başlıklar altında incelemeler yapılması gerekiyor. İzdeniz, İzulaş, Eshot tramvay metro var. Vatandaş bunlardan haricinde İZBAN'dan yararlanma zorunluluğu var. Bunların hepsi İZBAN'da birleşiyor. Bu ulaşım aktarlı sisteme yanlış, baştan beri buna karşıyız. Aktarmalı sistemde vatandaşlar koştura koştura bir otobüsten inip sonra başka bir dolu otobüse biniyor. Vatandaş diğer ulaşım araçlarından inip İZBAN'a binecek. Biz diyoruz ki vatandaşı bakiyesi olduğu için geri çevirmeyin, uygulamada eksi hesaba geçsin. Vatandaşı yarı yolda bırakma, ikinci bindiğinde hesabında kesersin. Burada  da Otoban sistemi uygulansın. Otaban sisteminde bakiyeniz yoksa bile geçişe izin veriyor daha sonra15 gün içerisinde bakiye yükleyebilirsin.

İYİ PARTİ CHP'NİN OYLARINI ALACAK

İYİ parti CHP'den oy alacak. CHP o yüzden böyle telaşlılar, Aziz Kocaoğlu'nun telaşının nedeni bu yüzden telaşlı bir şekilde davranıyor.

İTO SEÇİMLERİNE SİYASET KARIŞTIRIYORLAR

Ticaret Odası başkanının seçimine üyeleri karar verecektir. Siyasi boyuta çekilmemesi gerekiyor. Ticaret Odası politikayı CHP karıştırıyor. Sayın Deniz Yücel demek ki taraf oldu. CHP'de taraf olmak gelenek oldu. Biz zamanlar karşı çıktığı adayı şimdi kendileri destekliyor. AK Parti'nin bir adayı yok. CHP bu kurumu siyaset bulaştırıyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek